torstai 25. heinäkuuta 2013

Googlen Chromecast on tikku jolla nettisisältö saadaan televisioon

Google on julkaissut Chromecastin, pienen laitteen joka liitetään television HDMI-liittimeen. Laite ottaa yhteyttä kodin langattoman verkon yli muihin laitteisiin ja ottaa vastaan videokuvaa television ruudulle.

Chromecastin idea on yksinkertainen, tuoda nettisisältö esimerkiksi Youtube videot isoon televisioon.

 

Esimerkiksi Mobiililaitteen Youtube -sovelluksessa on yläkulmassa pieni kuvake jota painamalla kuvan voi siirtää päällä olevaan yhteensopivaan vastaanottimeen ja kuva siirtyy saman tien näytölle.

 

Chromecast on nimensä mukaisesti yhteensopiva Google Chrome -selaimen kanssa jolla sen sisällön voi lennättää isolle näytölle, edelleen kuitenkin säilyttäen ohjelman hallinnoinnin lähetettävässä laitteessa. luonnollisesti Chromeen täytyy hakea Google Cast–liitännäinen.

 

Hintakaan ei ole paha mutta saatavuus on rajoitettu:

Hintaa laitteelle kertyy vaivaiset 35 dollaria eli noin 26 euroa mutta se on saatavilla tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa, joten mikäli Googlen laitteen haluaa omaan ruutuun on tilaus hoidettava Jenkkiläisen kaverin kautta.

Tosin jos omistaa jo älytelevision ei Chromecastille juuri käyttöä ole sillä Youtube sovellukset ja Chromecastinkin tukeva Netflix on näille jo saatavilla tarjoten saman toiminnon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"