maanantai 1. heinäkuuta 2013

Snowden “irkkasi” vielä jokunen aika sitten

Nopeasti kuuluisuuteen noussut “syväkurkku” Edward Snowden on tunnistettu Arstechnican IRC-kanavalla vierailevaksi irkkaajaksi. Hän kertoi siellä muun muassa havainnoistaan joita on kokenut Genevessä, Sveitsissä vuonna 2007.

Snowden on kirjautunut keskustelukanavalle “TheTrueHOOHA” nimimerkillä ja on esiintynyt siellä melko värikkäänä persoonana, hän on lähinnä kertonut havainnoistaan Sveitsistä ja ollut myös aktiivinen politiikan kommentoija.

Alla olevat lainaukset ovat “TheTrueHOOHA” nimimerkillä kirjoitetuista Englanninkielisistä teksteistä vapaasti käännettyjä.

Snowdenin mielestä Sveitsi on yllättävän rasistinen maa.

“Jos jossain tapahtuu jotain rikollista, sanovat Sveitsiläiset Hemmetin mustalaiset, jos sanotaan että se ei ollut mustalainen, se on sitten muslimi ja lopulta afrikkalainen”. Edward Snowden antaa esimerkin Sveitsiläisten ennakkoluuloista.

Sveitsi on myös kallis maa, “Hampurilainen maksaa täällä 15 dollaria!”. “…ja vettä ei voi saada kraanasta, se on ostettava pulloissa, se on 5 dollaria pullolta!”, Hän jatkaa maan elintarvikkeiden korkeista hinnoista.

“Täällä kaikki mitataan metreissä ja kilojouleissa, vihaan metrijärjestelmää, enkä ole mikään patteri!”, Snowden ihmettelee Sveitsissä käytettäviä yksiköitä.

Hän on kuitenkin nauttinut kaupungissa olostaan ja pitää sitä hyvin kotoisana paikkana, hän muun muassa kehui Geneveä seuraavasti: “On kuin postikortissa asuisi”.

Kun Arstechnica sai selville että Snowden pyörii heidän kanavallaan, he löysivät toisten käyttäjien avulla lisää logimateriaalia kanavilta ja kävikin ilmi että samalla nimimerkillä on käyty keskusteluja myös vuonna 2009, tällöin Snowden tai ainakin sama nimimerkki on vitsaillut Yhdysvaltojen vakoilusta:

“USA Totta v*****a!. Me rakastamme teknologiaa, se auttaa USA;ta vakoilemaan omia kansalaisiaan vielä paremmin”.

Snowdenin aikaisemmat keskustelut ovat muuten tyypillistä “irkkailua” siellä muun muassa leikitellään poliittisilla mielipiteillä ja leveillään raha-asioilla, Snowden ei myöskään pidättele tekstissään kirosanoja vaan laukoo täyslaidallisia nuoren miehen mielipiteitä muiden ihmeteltäväksi.

Hän on ollut muun muassa yhdessä vaiheessa valmis tiputtamaan sosiaalihuollon kokonaan pois maastaan, hän perustelee mielipidettään historialla: “Yhteiskunnat ovat pärjänneet satoja vuosia ilman minkäänlaista sosiaalihuoltoa, miksei pärjäisi nykisinkin?”

Logit paljastavat myös sen että Snowden ei ole ollut aikaisempien tietovuotajien kannalla eikä hän hyväksy heidän toimiaan, hän myös kyselee kuka on ollut tietolähde NY Timesin juttuun joka käsittelee Yhdysvaltojen osallisuutta Iranin Ydinohjelman sabotoimiseen.

Kanavan logien perusteella Snowden on myös perustellut syitä miksi Yhdysvallat salaa asioita kansalaisiltaan: “Asiat eivät ole salattuja siksi etteikö kansalaiset saisi tietää asiasta, vaan siksi että vihollinen ei saa tietää siitä, muuten koko suunnitelma ei tule toimimaan". nimimerkki TheTrueHOOHA” on uhonnut kanavalla vuonna 2009.

Snowden on ollut myös aktiivinen Ars Technica foorumin jäsen, hän kirjoittanut 773 yksittäistä postausta foorumille ja ollut siellä jäsenenä vuodesta 2001, käyttäen samaa nimimerkkiä kuin irkissä.

Nykyisin täysin eri mies:

Käykin selväksi että mies on nykyisin selkeästi aikuistunut ja mielipiteet ovat kääntyneet päälaelleen, nykyisin Snowden esiintyy hyvin rauhallisena ihmisenä vaikka häntä nyt maailman suurin sotilasmahti ajaakin takaa. Ei voisi todellakaan kuvitella että Edward  Snowden on sama mies kuin vielä muutamia vuosia sitten esiintynyt TheTrueHOOHA  joka on huudellut irkissä kaikenlaista.

Nykyisellään Snowden pakoilee Yhdysvalloilta joka syyttää Snowdenia muun muassa maanpetoksesta. Snowden luovutti lehdistölle salassa pidettäviä dokumentteja jotka paljastavat Yhdysvaltojen harjoittaman laajan maailmanlaajuisen elektronisen vakoiluhankkeen.

Snowdenin odotetaan paljastavan dokumentteja myöhemmin lisää.

LÄHDE: Ars Technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"