maanantai 1. heinäkuuta 2013

Nokia ostaa Siemensin koko osuuden Nokia Siemens Networksista

Nokia ja Siemens AG ilmoittivat tänään allekirjoittaneensa sitovan sopimuksen, jonka mukaan Nokia ostaa Siemensin koko 50 %:n osuuden Nokia Siemens Networksista, joka on Nokian ja Siemensin yhteisyritys. Sekä Nokian hallitus että Siemensin hallitus ja hallintoneuvosto ovat hyväksyneet yritysjärjestelyn, jonka toteutuminen edellyttää tavanomaisia viranomaishyväksyntöjä.

Siemensin osuuden kauppahinta on 1,7 miljardia euroa ja kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2013 kolmannen vuosineljänneksen aikana. Suunnitellun yritysjärjestelyn toteuduttua Nokia Siemens Networksista tulee Nokian kokonaan omistama tytäryhtiö.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop sanoi: "Nokia Siemens Networks on parantanut rakenteellisesti sekä toiminnallista että taloudellista tulostaan päämäärätietoisen strategiansa ja vahvan johtoryhmänsä ansiosta. Nokia Siemens Networks on lisäksi rakentanut selkeän johtoaseman LTE-teknologiassa, mikä tarjoaa kiinnostavan kasvumahdollisuuden. Olemme Nokiassa tyytyväisiä tästä kehityksestä ja tuemme jatkossakin Nokia Siemens Networksin toimia tuottaaksemme lisäarvoa Nokian osakkeenomistajille. "

Siemensin rahoitus- ja talousjohtaja Joe Kaeser sanoi: "Tämä yritysjärjestely on osa niitä toimenpiteitä, joilla Siemens jatkaa toimintojensa vahvistamista ydinliiketoiminnoissaan, joita ovat energia sekä teollisuudelle ja terveydenhuollolle suunnatut ratkaisut. Nokian kokonaan omistamalla Nokia Siemens Networksilla on erinomaiset mahdollisuudet aktiivisesti vaikuttaa toimialan tulevaisuuden kehitykseen ja luoda kestävää lisäarvoa."

Nokia Siemens Networks perustettiin 1.4.2007. Yhteisyrityksessä yhdistettiin Nokian verkkoliiketoiminta ja Siemensin operaattorimarkkinoiden langattomien ja kiinteiden verkkojen toimintoja. Perustamisensa jälkeen Nokia Siemens Networksista on tullut johtava maailmanlaajuinen tietoliikenneratkaisujen toimittaja, jonka verkkoratkaisut auttavat ihmisiä kommunikoimaan yli 150 maassa. Nokia Siemens Networksin strategiana on kehittää ja tarjota innovatiivisia langattomia laajakaistateknologioita ja -palveluita.

Nokia Siemens Networksin taloudellinen tulos raportoidaan jatkossakin osana Nokia-yhtymän taloudellista tulosta. Nokia jatkaa edelleen Nokia Siemens Networksin toiminnan tukemista entistä itsenäisempänä yksikkönä.

Edellä mainitun johdosta Nokia aikoo pitää Nokia Siemens Networksin johdon ja hallintomallin ennallaan Rajeev Surin jatkaessa Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana ja Jesper Ovesenin jatkaessa Nokia Siemens Networksin hallituksen puheenjohtajana, hallituksen kokoonpanon mukautuessa jatkossa omistusrakenteen muutokseen.

Nokia Siemens Networksin pääkonttori pysyy Espoossa ja yhtiöllä on jatkossakin vahvat alueelliset toiminnot Saksassa mukaan lukien merkittävän kokoinen Münchenin toimipiste. Nokia tukee Nokia Siemens Networksin nykyisiä suunnitelmia, mukaan lukien parhaillaan käynnissä oleva uudelleenjärjestelyohjelma, johon tänään ilmoitettu yritysjärjestely ei vaikuta.

Yritysjärjestelyn toteuduttua Nokia Siemens Networksin nimestä ja brändistä poistuu Siemensin nimi. Nokia ja Nokia Siemens Networks suunnittelevat julkistavansa yhtiön uuden nimen ja brändin yritysjärjestelyn toteuduttua.

Kauppahinta on 1,7 miljardia euroa, josta 1,2 miljardia euroa on yritysjärjestelyn toteutumisen yhteydessä suoritettava käteismaksu. Jäljelle jäävä osuus kauppahinnasta eli 0,5 miljardia euroa katetaan lainalla, jonka Siemens myöntää Nokialle ja joka erääntyy maksettavaksi vuoden kuluttua yritysjärjestelyn toteutumisesta. Nokia on hankkinut sitovan pankkirahoituksen 1,2 miljardin euron käteismaksulle.

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"