perjantai 5. heinäkuuta 2013

Voittokulku jatkuu. Tässä on Samsung Galaxy S4

Samsung jatkaa voittokulkuaan uudella Galaxy S lippulaivallaan. Suurella 5” SuperAMOLED FullHD näytöllä ja neliydinprosessorilla varustettu Galaxy S4 rikkoo edeltäjiensä tavoin myyntilukuja.

Suosittu tuotesarja antaa jo yksinään hyvät mahdollisuudet pärjätä markkinoilla, eikä puhelimen tekniset ominaisuudet ole yhtään huonoja vaan sisältö on seurannut kehitystä myös. Tässä puhelimessa on jopa sääasema, joten paikallissää kosteusmittareineen on aidosti paikallista.

Puhelimen Android käyttöjärjestelmä ja sen päälle ympätty Samsungin kehittämä TouchWiz käyttöliittymä on nopea ja helppokäyttöinen, vaikka käyttöjärjestelmään on tuotu paljon Samsungin omaa kuten varmuuskopiointi ja kauppasovellus, ovat muutokset perus Androidiin verrattuna melko maltilliset ja siihen pääsee helposti sisään vaikka ei TouchWizistä olisikaan aikaisempaa kokemusta.

Samsung onkin kehittänyt puhelimelle joukon omia sovelluksia jotka parantavat puhelimen käyttömahdollisuuksia:

Puhelimen ohjaaminen äänikomennoin onnistuu kätevästi S Voicella, Smart Scroll on hauska ohjelma joka seuraa silmien tai päänliikkeitä ja sen avulla voi ohjata erilaisia toimintoja puhelimessa.

Sitten uusi ominaisuus jonka voi tavata ainoastaan Galaxy S4;sessa, sen nimi on Air View ja se mahdollistaa esimerkiksi sähköpostisovelluksessa pikaisen sähköpostin sisällön tarkistamisen, ilman että avaa koko viestiä ruudulle, kurkkaus tapahtuu pitämällä sormea kohteen yläpuolella, ilman että se koskettaa ruutua. Samaa koskemattomuuden tuntua voi kokea kun vaihtaa kappaletta, selaa välilehtiä ynm… Olisiko tässä vastaus aina sormenjälkiä täynnä olevaan näyttöön?

Puhelimessa on myös 13MP kamera jonka kuvanlaatu on saatu hiottua kuntoon verrattuna aikaisempiin Galakseihin, toki mukana on Autofocus, kuvanvakain ja salama. Videokuvaa voi luonnollisesti tallentaa täyden teräväpiirron tarkkuudella 1920x1080 30 ruutua sekunnissa. Etukamerassakin onnistuu teräväpiirtovideo joten videopuheluiden laatu tämän puhelimen avulla on kunnossa, laadun vastaanottajalle takaa myös tuki LTE, eli 4G verkoille joka mahdollistaa jopa 100Mbps nopeuden, toki nopeus on kiinni paljolti operaattorista ja sopimuksesta.

Tässä video jossa Suomalainen yrittäjä kertoo kuinka Samsung on helpottanut arkea:

Puhelin on saatavilla 16, 32 ja 64 GB sisäisellä muistikapasiteetilla varustettuina malleina ja niihin kaikkiin menee vielä maksimissaan 64 GB MicroSD muistikortti. Luuri on jo saatavilla jälleenmyyjiltä kautta maan. Hintaa luurilla on noin 600 euron molemmin puolin riippuen muistin määrästä.

Puhelimen tekniset tiedot löytyvät alta:

Suoritin: Qualcomm Snapdragon 600, 1,9GHz neliydin.
Näyttö: 5" FullHD Super AMOLED, Gorilla Glass 3
Keskusmuisti: 2GB DDR3
Tallennusmuisti: 16, 32, 64GB + 64GB MicroSD paikka
Käyttöjärjestelmä: Google Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Tietoverkot: 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850/900/1800/1900MHz,3G (HSPA+ 42Mbps): 850 /900/1900/2100MHz, 4G (LTE Cat 3 100/50Mbps)
Kamera: Etukamera 13MP, FullHD video @ 30 ruutua sekunnissa, Salama, Auto Focus, digitaalinen kuvanvakaus. Etukamera: 2MP FullHD video @ 30 ruutua sekunnissa.
Liitännät: WLAN B/G/N, NFC, Bluetooth 4.0, Infrapuna, MicroUSB 2.0, HDMI, 3,5mm Audio
Paikannus: GPS / Glonass
Akku: 2600 mAh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"