keskiviikko 7. elokuuta 2013

Hakkereita pyydetään apuun yo-tutkinnon digi-version kehittämiseen

Digabi käyttöjärjestelmäYlioppilastutkinto on muuttumassa digitaaliseen muotoon vuonna 2016 mutta nyt etsitään kuumeisesti ratkaisuja kuinka se tullaan toteuttamaan.

Kaikki tutkintojen kokeet suoritetaan digitaalisesti vuonna 2019.

Digabi-projekti on ylioppilastutkintolautakunnan hanke jonka tavoitteena on toteuttaa ylioppilastutkinnon kokeet tieto- ja viestintätekniikkaa käyttäen.

Digabi on tehnyt Linux-pohjaisen käyttöjärjestelmän joka mahdollisesti toimisi kirjoitusten alustana, nyt hakkereita pyydetään osallistumaan kilpailuun jossa haetaan erilaisia haavoittuvaisuuksia järjestelmästä.

Hackabi nimiseen kilpailuun voi osallistua ryhminä ja myöskin nimimerkin takaa, tarkoitus on haavoittuvuuksien lisäksi löytää järjestelmästä sellaisia heikkouksia joita kokeita suorittamisessa olisi mahdollista hyödyntää.

Kilpailun tuomareina ovat Juhani Eronen Cert-FI:stä, Mikko Hyppönen F-Securesta sekä Pekka Sillanpää tietoturvayhtiö Nixusta. Joten tietoturva-osaamista tuomaristosta löytyy.

Koska yo-tutkinto on mahdollista vuoden 2016 jälkeen aina mahdollista myös tehdä omalla tietokoneella on Digabi-käyttöjärjestelmä luotu toimimaan niin sanotussa live-tilassa esimerkiksi USB-tikulla tai suoraan CD:ltä. Digabi hakee myös tietoa siitä kuinka käyttöjärjestelmä toimii erilaisissa kokoonpanoissa.

Kilpailu on käynnistynyt tänään 7.8. ja päättyy 1. syyskuuta.

Lisätietoja kilpailusta ja projektista saat täältä.

LÄHDE: YLE

Päivitys: klo 17:26: Kilpailun nimi lisätty sekä tietoa tuomaristosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"