torstai 8. elokuuta 2013

Uusi lippulaiva LG:ltä: Tässä on LG G2

LG puski mobiiliosastoltaan uuden lippulaivan. Lippulaiva tunnetaan nimellä LG G2. Luurissa on läjäpäin järkeenkäypiä käyttökokemusta parantavia innovaatioita.

LG:n insinöörit ihmettelivät miksi puhelimen vastaamisesta on tullut niin monimutkainen vaihe, he muistivat kuinka helppoa puheluun vastaaminen oli lankapuhelin aikaan, nostetaan luuri korvalle ja siinä se.

LG:n G2 luurissa on viety läheisyysanturi hieman pidemmälle, muut luurit vain sammuttavat näytön kun taas geekakkosen anturi osaa myös vastata puheluun, tunne on sama kuin perinteisessä lankapuhelimessa. Kätevää.

LG:n insinöörit ovat tarkkailleet missä yleensä sormet takakannessa ovat ja ovat päätyneet tulokseen jossa etusormi yleensä on samassa paikassa hyvin monella älypuhelinta käyttävällä. G2:sessa on myös ymmärretty hyödyntää aluetta ja varmasti näkyvin muutos muihin luureihin verrattuna on takakannessa oleva painikekeskus jossa on kolme erilaista fyysistä painiketta juurikin tarkoitettu etusormelle.

Takakannen painikkeet ovat äänenvoimakkuus, virtapainike, painikkeet toki vaihtavat käynnissä olevan ohjelman mukaan toimintojaan, esimerkiksi kuvan ottaminen etukameraa käyttäen käy kätevästi painikkeista.

Käytettävyys innovaatiot eivät toki vieläkään lopu tähän, puhelin herää nimittäin kopsauttamalla sitä muutaman kerran sormella, toki myöskin virtapainikkeesta mikäli niin tahtoo.

LG:n insinöörit ovat tutkineet tarkasti kuinka ihmiset käyttävät suurinäytöllisiä älypuhelimia ja ovat niiden tutkimustulosten perusteella luoneet nämä pieneltä tuntuvat lisäykset luurin käytettävyyteen. Vaikka keksinnöt kuulostavat pieniltä, ovat ne suuria kun kyse on käytettävyydestä. Kuten julkaisutilaisuudessa todettiinkin, tästä puhelimesta on vaikea ellei mahdoton palata enää perinteisiin käyttötapoihin.

LG G2 luurissa ei ole takakuoren painikkeiden lisäksi yhtään painiketta, puhelimen reunat ovat siten täysin tasaisia ja se on myös mahdollistanut ottamaan 2 tuumaa lisää näyttötilaa.

Näyttö tässä luurissa on 5.2” täyden teräväpiirron tarkkuudella ja IPS-paneelilla. Näytön hyvyys ei perustu kuitenkaan pelkästään IPS-paneeliin vaan sen pistetarkkuus joka on kunnioitettavat 423 ppi. Näyttö on myös lähes reunaton joten kuva-ala laajenee lähes koko laitteen etupuolen kokoiseksi.

 

Jatka juttua klikkaamalla alla olevaa linkkiä: (etusivulta)

Puhelin on myös tehoiltaan uskomattoman tehokas, prosessori ylittää 2GHz maagisen rajan. Qualcommin neliydin Snapdragon 800 sarjan CPU sykkii kunnioitettavalla 2.26GHz taajuudella. Muistia laitteeseen on saatu 2 GB joten aivan heti tämä luuri tuskin hyytyy. Muitakin ennätyksiä kuin prosessorin kellotaajuus on ylitetty, tässä luurissa on 3 000 milliampeerin akku.

lgg2_4

Palataan vielä käytettävyyttä parantaviin lisäyksiin, sillä niitä kehtaa kyllä hehkuttaa. Esimerkiksi Plug & Pop –tekniikka, kun liität puhelimeen kuulokkeet, osaa se ehdottaa samantien ohjelmia joita yleensä kuulokkeiden kanssa käytetään eli soittimia. Idea on sama kun puhelimen liittää USB-kaapelilla tietokoneeseen, saa näytölle ehdotuksia mitä tiedonsiirtoa haluaa käyttää.

Vieläkin on lisää hehkutettavaa, nimittäin hyvin kaivattu Guest mode –toiminnolla voi antaa puhelimen vaikkapa lapsena käyttöön sillä Guest Modeen voi valita ohjelmia ja toimintoja jotka puhelimessa tuolloin toimii, Guest Modeen pääsee kätevästi sen yksilöllisellä kuva- tai piirtokoodilla ja takaisin omaan käyttöympäristöön pääsee piirtämällä oman koodinsa lukitusnäyttöön.

Toki täytyy kertoa myös kamerasta joka ei kuitenkaan ole tässä mallissa kilpailijoidensa tavoin mikään mieletön megapikselihirmu mutta on kuitenkin vaikuttava sen optisen kuvanvakaimen vuoksi. Julkaisutilaisuudessa kerrottiin että optista kuvanvakainta ei ole nähty kuin alemman megapikselisarjan kameroissa, nyt kuitenkin 13 megapikselin kameraan on moinen saatu. Kamera on siis 13MP ja edestä löytyy nopea 2.1MP kamera. Kameran videointiominaisuudet ovat erinomaiset, se pystyy kuvaamaan täyden teräväpiirron tarkkuudella 60 ruutuasekunnissa. Video tallentaa myös äänen stereona.

Saatavuus:

Puhelin tullaan julkaisemaan parin kuukauden aikana 130 maahan mutta ensin myynti alkaa Etelä-Koreassa, sitten Pohjois-Amerikassa ja myöhemmin Euroopassa. Pohjoismaiden tilanteesta yhtiö ilmoittaa myöhemmin. Hintatietoja ei myöskään ole julkaistu.

Puhelin tarjoillaan värivaihtoehdoiltaan valkoisena ja mustana, sekä muistivaihtoehdoiltaan 16 -ja 32GB malleina.

Muuta ja hieman pelkoa:

Muutakin kuitenkin on, puhelin näyttää nyt speksien perusteella todella erinomaiselta valinnalta mutta LG on ollut todella heikko ja hidas tukemaan luureja niiden julkaisun jälkeen, LG työntää uutta luuria niin usein ulos että jopa parhaat mallit jäävät tästä syystä kilpailijoiden jalkoihin. Ohjelmistopäivityksiä joutuu odottamaan liian kauan, niin kauan että monet hankkivat jo toisen luurin tästä syystä.

Kun sitten vihdoin LG julkaisee ohjelmistopäivityksen saattaa se rampauttaa puhelimen käyttökelvottomaksi optimoinnin jäädessä kiireessä tekemättä. (LG P880). LG G2 kuitenkin sisältää varsin tuoreen 4.2.2 version Androidista joten ihan heti ei varmasti päivitystä nähdä eikä sille tarvettakaan taida vielä olla.

Pelkona kuitenkin on että LG ei ole oppinut virheistään edelleenkään vaan tulee puskemaan uusia ja eri tasoisia luureja uunistaan ulos eikä keskitä tukeaan lippulaivalleen. Muistamme kyllä kuinka Optimus 2X:lle kävi aikanaan.

Tarkat tekniset tiedot:

Suoritin: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2.26 GHz Krait 400
Näyttö: 5.2" True HD-IPS+, 1080 x 1920 (424 ppi), Corning Gorilla Glass 3
Keskusmuisti: 2 GB LPDDR3 800 MHz
Käyttömuisti: 16 GB / 32 GB
Kamera: Takakamera:13 MP, autofokus, OIS, LED salama. Etukamera: 2.1
Videotallennus: Takakamera: FullHD@60 fps. Etukamera: FullHD@30 FPS
Verkkotuki: 2G: GSM850/900/1800/1900, 3G: HSDPA850/900/1900/2100 4G:
LTE900/1800/2100/2600/850
Langaton verkko: WLAN: 02.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 A2DP
Liittimet: MicroUSB 2.0, Audio 3.5mm
Akku: 3 000 mAh
Koko: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"