maanantai 16. syyskuuta 2013

Samsungin mobiilituotteisiin myös 64-bittinen prosessori

Samsungin Shin Jong-Kyuan joka vastaa Samsungin mobiilituotteista ilmoitti Korea Times –sanomalehdelle että heiltä on tulossa myös 64-bittistä arkkitehtuuria tukevia älypuhelimia markkinoille.

Tarkkaa aikaa hän ei pystynyt luonnollisesti sanomaan mutta monet alaa seuraavat eivät usko Samsungin tuovan 64-bittisiä älypuhelimia ainakaan tämän vuoden puolella markkinoille.

James Bruce ARM:lta on sanonut että Cortex A53 ja A57 tukevat 64 bittisyyttä ja niitä on vasta alettu valmistamaan muutamia kappaleita valmistajille kuten Samsungille, Nvidialle ja Qualcommille jotka pohjaavat omat prosessorinsa näille prosessorimalleille. ARM:llä ei uskota että ennen vuotta 2014 tuotteita nähtäisiin myynnissä.

ARM julkaisi Cortex A50-sarjan huhtikuussa. A53 on suunnattu mobiilituotteille kun taas A57 on lähinnä tarkoitettu tehokkaisiin tabletteihin, tietokoneisiin sekä erilaisiin verkkotuotteisiin ja palvelimiin.

64-bittisyyteen ollaan kuitenkin laajalti menossa vaikka se ei tapahdukaan vielä tänä vuonna. Juuri julkaistu Samsungin Galaxy Note 3 tukee jo 3GB muistia joka taas ohjaa kilpailijoita ja seuraavia versioita laajentamaan muistia entisestään, toki 64-bittisyydellä voi tehdä muutakin kuin vain hyödyntää kasvavaa muistikapasiteettia.

James Bruce ARM:lta uskookin että lähitulevaisuuden älypuhelimet ja tabletit laajentuvat sisällöntuottamiseen pelkän kulutuksen lisäksi, tämän kun mahdollistaa kehittyneet uudenkaltaiset prosessorit ja muistit.

Yksi hyvä esimerkki lähitulevaisuuden järjestelmistä on Ubuntun 2in1 älypuhelin konsepti joka kantaa myöskin työpöytäkäyttöjärjestelmää mukanaan, samankaltaisia yhdistelmiä tullaan näkemään tulevaisuudessa varmasti enemmänkin.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"