tiistai 1. lokakuuta 2013

John McAfee väittää uuden laitteensa estävän NSA-vakoilun

John McAfeeJohn McAfee hyppäsi jälleen julkisuuteen räikeällä tavalla, nyt hän väittää pystyvänsä valmistamaan noin 100 dollarin arvoisen laitteen joka estää NSA-vakoilun. Kyse on virtuaalisista sisäverkoista joita muut lähellä olevat laitteet muodostavat keskenään.

Boksista ei toistaiseksi juurikaan kerrota muuta kuin että se on tällä hetkellä vasta suunnitteluasteella ja ideana on on se että se hämää signaalitiedustelua niin että se tekee kymmeniä virtuaalisia erillisverkkoja (vpn) eri laitteiden välille langattomasti joka taas nostaa varsinkin käyttäjän paikallistamisen ihan eri tasolle ja McAfeen mukaan jopa mahdottomaksi.

Boksi tarjoaa yhteyden päätelaitteisiin langattomasti jota se siis jakaa muiden laitteiden kanssa, yksikään laite ei ole suoraan tällöin yhteydessä verkkoon. Esimerkiksi kahviloiden wifi-päätteet voisivat olla Decentralisoituja ja kahvilan asiakkaat turvaisivat toistensa yhteydet.

McAfee on nimennyt konseptinsa Decentraliksi.

John McAfee etsii tällä hetkellä prototyypin valmistajaa ja uskoo sen löydettyään tekevän proton puolessa vuodessa. sen toimintasäteeksi McAfee uskaltaa luvata 400 metriä tai kolme korttelia.

LÄHDE: Mashable

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"