torstai 10. lokakuuta 2013

Mielipide: Fox News muutti uutisstudion Scifi-lavasteiksi

foxnews_logoAmerikkalainen uutiskanava Fox News on päivittänyt sen uutisstudion uuteen uskoon, nyt toimittajilla on käytössä jättimäiset kosketusnäytöt ja no… kuitenkin perinteiset sovellukset =)

Onko järkevää vai ei? kuuluu kysymys!

Toimittajilta vietiin vanhat tietokoneet pois ja eteen tuotiin jättimäinen kosketusnäyttö-PC joka pyörii Windows 8 käyttöjärjestelmällä. He katsovat näitä suuria näyttöjä aivan liian läheltä ja käyttävät esimerkiksi Twitter-sovellusta joka leviää koko näytön kuva-alan kokoiseksi, se ei todellakaan vaikuta kovin tehokkaalta tavalta seurata maailman tapahtumia.

Naurettavaa pelleilyä sanon minä mutta tässä on mielenkiintoinen video jossa kanavan suosikkihahmo/toimittaja/uutisankkuri… Shepard Smith kertoo ja esittelee uutta studiota.

Uutiskanavan studio näyttää lähinnä joltakin scifi-elokuvan avaruusaluksen ohjauskannelta kuin uutisstudiolta jossa toimittajat tekevät tärkeää työtä, varsinkin nämä sovellukset joita videossa esiteltiin näyttivät todella naurettavilta noin suuriin näyttöihin laitettuna, käyttöliittymässä ehkä hieman hiomista?

Toimittajat eivät ole myöskään tottuneet siihen että heidän työskentelyään voi seurata kanavan suorissa uutislähetyksissä, heidän työskentelynsä on aikaisemmin käyty ns. behind the scene. Nyt heidän tehtäväkuvaan on liitetty myös viihdearvo sillä studion on tarkoitus näkyä uutislähetyksien aikana.

Hienoa tosin on kyllä se että nämä koneet ovat yhteydessä kaikki lähetykseen ja jokaisen näytön voi liittää lähetykseen mukaan, eli jos joku toimittaja on löytänyt vaikkapa kuvia tai videomateriaalia juttuun liittyen, voi sen esittää kanavalla saman tien.

Studion yläpuolella, seinässä ovat valtavat videotaulut joita voi myös hallita toimittajan tai ankkurin toimesta, videotauluihin voi lisätä kuvia ja videoita jotka sitten pyörivät taustalla, se on hienoa mutta en tiedä miten se parantaa uutislähetystä tai juttujen kerrontaa sillä taustalla olevat videot eivät ehkä kuitenkaan ole paras tapa esittää asioita televisiossa.

En tiedä miten tämän ottaisi mutta ainakin tässä vaiheessa tuo on pelkkää pelleilyä ja todella tuhlaavaista sellaista, nuo näytöt eivät todellakaan ole mistään edullisemmasta päästä.

Tässä vielä referenssinä Ylen uutisstudion päivitys joka on ehkä hieman maltillisempi ;)

(Mielipide on IT Paukun kolumni jota kirjoittavat julkaisun ylläpitäjät)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"