maanantai 7. lokakuuta 2013

Steam Machines speksit julkaistu, osittain

Valve julkaisi perjantaina Steamin beta-ohjelman olohuone-PC:n speksit, edelleen laitteita on kolme mutta niiden kokoonpano ei ole lopullinen. Yhteistä laitteilla kuitenkin on Nvidian näytönohjaimet sekä Intelin prosessorit.

Vaikka laitteita periaatteessa on kolme hintaluokaltaan erilaista mallia edullinen, hieman kalliimpi ja kallis, ne voidaan rakentaa edelleen aivan miten Valve itse katsoo, esimerkiksi Nvidian Titan hirmu saattaa löytyä laitteesta jossa on i3 prosessori, mitään vakuuksia siitä että laitteet rakentuisivat osien hinnan perusteella ei ole mutta melko varmasti näin toimitaan.

Näytönohjaimista vastaa ainakin beta-vaiheessa Nvidian GTX-sarjan näytönohjaimet joihin kuuluu yllätykseksi myös sarjan tuorein Titan uutuus jonka nykyinen kappalehinta kuluttajakaupassa on yli tuhannen euron.

Lista alkaa edullisemmasta päästä:

  • Nvidia GTX660 3GB?
  • Nvidia GTX760 3GB?
  • Nvidia GTX780 3GB
  • Nvidia GTX Titan 6GB?

Valve uskoo Intelin prosessoreihin ja Steam Machinesta löytyy hintaluokan mukaan seuraavat prosessorit (edullisin edellä):

  • Intel i3
  • Intel i5-4570
  • Intel i7-4770

Keskusmuistia laitteisiin tulee kaikkiin 16GB verran sekä kiintolevyksi on varattu 1TB jossa on 8GB SSD hybridi mukana, kiintolevyn valmistajaa ei tosin vielä ainakaan mainita eikä myöskään muistin valmistajaa.

Virtalähteeksi eli poweriksi on valittu 450w 80Plus Gold standardin omaava virtalähde jonka valmistajaa ei myöskään mainita erikseen. Kaikki tämä mahdutetaan kokoluokkaan 30.5 x 31.5 x 7.4 cm.

Valve on jättänyt myös kertomatta emolevyn valmistajan ja mallin joka varmasti kiinnostaa ainakin Valvenkin kovasti kutsumia modaajia, joten tarkempia tietoja on varmasti myös jatkossa luvassa.

Beta-laitteen kokoonpanijat eivät ole myöskään halunneet vielä julkaista kuvia laatikoistaan mutta ne tulevat myöhemmin saataville sekä myöskin CAD-piirros kotelosta on luvattu julkaista heille jotka haluavat tehdä muuten vain itse samanlaisen kotelon.

LÄHDE: Valve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"