perjantai 31. tammikuuta 2014

Angry Birds sivusto hakkeroitiin tökerösti

New York Times julkaisi alkuviikosta uutisen jonka mukaan monet suositut mobiilisovellukset vakoilevat käyttäjiään Yhdysvaltojen sekä Britannian tiedusteluviranomaisille.

New York Times aloitti jutun juurikin Angry Birdsillä: “Kun älypuhelinkäyttäjä avaa Angry Birdsin, suositun peliohjelman ja alkaa linkoamaan lintuja röhiviä possuja päin, samalla vakoilijat voivat häilyä taustalla ja vievät dataa joka paljastaa pelaajien olinpaikan, iän, sukupuolen ja muuta yksitystä tietoa...” lehti rustaa.

NYTin Juttu keskittyy uusiin vuodettuihin dokumentteihin jotka paljastavat NSA:n sekä GCHQ;n mahdollisesti harjoittavan vakoilua suosittujen ohjelmien käyttämien mainosverkostojen kautta.

Hakkerit eivät kuitenkaan jaksaneet mitä ilmeisemmin lukea juttua alkua pidemmälle vaan hyökkäsivät www.angrybirds.com sivuston kimppuun ja lisäsivät siihen hölmösti töhrityn Angry Birds kuvan johon oli lisätty NSA:n logo ja kirjoitettu “Spying Birds”.

Nykyisellään sivu on jo palautettu ja toimii normaalisti.

Rovio pyyhki kätensä sopasta:

Rovio ilmoitti lehdistötiedotteessaan torstaina että heillä ei ole mitään tekemistä tiedusteluviranomaisten kanssa, vaikka mainosverkostot saattavat ollakin nykyisin tiedusteluviranomaisten hyödynnettävissä, ei Rovio ole kuitenkaan omien sovelluksiensa kautta mahdollistanut näille verkostoille oikeutta saada tietoa pelaavista asiakkaistaan. Rovio muistuttaa myös tiedotteessaan että laite joka ei ole internetissä, olisi mahdollisesti tämänlaisen tiedustelutoiminnan ulkopuolella.

Rovio mainitsee samalla myös että ottaa yksityisyyden todella vakavasti eikä he tee yhteistyötä tai jaa mitään dataa tiedusteluviranomaisten kanssa.

Rovio miettii nyt tarkasti uudelleen yhteistyötään mainosyritysten kanssa joidenka mainokset ilmaisissa peliversioissa näkyvät.

LÄHDE: Slashdot.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"