torstai 9. tammikuuta 2014

PS4 yhdistyy Xbox Oneen, kokeilu tuotti kuitenkin osittaisen pettymyksen

Xbox Onen liittimet johon kilpailevan konsolin voi yhdistääMicrosoftin Albert Panello vahvisti viime vuonna Sonyn uuden PS4 pelikonsolin yhdistyvän Microsoftin vastaavaan konsoliin kuin mikä muukin HDMI-pohjainen laite.

Panello kertoi tuolloin myös mielenkiintoisesta konseptista jota pelaajat voivat harjoittaa mikäli omaa kummankin pelikonsolin: Xboxissa voi niin sanotusti snapata kuvan Windowsin metro ohjelmien tapaan näytön reunalle jolloin käyttäjä voi seurata kumpaankin kuvalähdettä samanaikaisesti, näin pelien pelaaminen onnistuu samalta näytöltä tai televisiolta kun Playstationin kuvalähteen voi snapata Xboxin pelikuvan vierelle tai vastaavasti toisin päin.

Samalla konseptilla voi myös vertailla saman pelin eri konsoliversioita mikä voi olla melko hauskaa puuhaa myös…

Testaamalla selviää:

Pääsimme testaamaan Panellon esittämää konseptia ja ikävä kyllä kokemus ei yllä aivan hänen ajatuksiensa tasolle:

Todellisuudessa testit osoittavat että PS4:sen ohjaus saattaa pelistä ja grafiikan määrästä riippuen tökkiä jonkin verran, varsinkin jos Xboxiin on snapattu Xboxin oma peli. “Snap-palkissa” kun grafiikka liikkuu myös mutta huomattavasti hitaammin, “Snappausmoodissa” ei ainakaan pelaamisesta tule mitään mutta kun sen siirtää kokoruudulle niin peli on jälleen pelattavissa, tässä on hyvä muistaa kuitenkin se että PS4 ei laita peliä tauolle kun kuva ei näy ruudulla, Xbox taas osaa sen tehdä omien peliensä kanssa.

Tahmaukseen löytyy toki järkevä selitys:

Onen HDMI-in -liitäntää kun ei suunniteltu pelien pelaamista vaan lähinnä digiboksien ja muiden videokuvalaitteiden läpivientiä varten, esimerkiksi Xboxille täytyy huijata Playstationin olevan TV-lähde jotta sen pystyy snapata.

Xbox Onen HDMI-liittimeen voi liittää yleisesti muita laitteita jotka kykenevät lähettämään kuva- ja äänilähteensä HDMI-piuhaa pitkin joten myös Wii U tai vaikkapa vanhemman Playstationin tai Xboxin voi liittää siihen, ainakin teoriassa.

Tässä voikin vain odotella Sonyn ohjelmistopäivitystä joka estää tämän tyyppisen hupailun :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"