perjantai 10. tammikuuta 2014

Google+ antaa mahdollisuuden lähettää sähköpostia muille käyttäjille

Google Plussasta on voinut lähettää pikaviestejä (Hangouts/Google Talk) muille käyttäjille niin että sähköpostiosoite ei selviä, nyt Google vie toimintoa laajemmalle ja mahdollistaa sähköpostin lähettämisen samalla tavalla.

Maailma ei ottanut kovin hyvin vastaan Googlen eilen julkaisemaa tiedotetta jossa se kertoo Google Plus ja Gmail palveluidensa pienehköstä päivityksestä. Google Plus palvelusta voi lähettää sähköpostia muille käyttäjille, mikäli vain vastaanottaja löytyy omasta piiristä.

Sähköpostin lähettäjä ei näe vastaanottajan sähköpostiosoitetta, osoite näkyy vasta jos vastaanottaja vastaa siihen.

Ihmiset ympäri maailman ovat kauhistelleet asiaa ja pitävät sitä mahdollisuutena roskapostittajille, tosin sähköposti sellaisenaan on jo heikommassa asemassa kuin esimerkiksi puhelinnumero joten päivityksen ei sellaisenaan pitäisi olla todellisuudessa mikään ongelma.

Kyseessä on toiminto joka toimii ainoastaan perinteisen Gmail-sähköpostin (@gmail.com / @googlemail.com) kanssa, joten yrityslaatikko tai muu yksityisempänä pidetty laatikko pysyy toiminnon ulkopuolella vaikka sen olisi Google+ profiiliinsa liittänytkin.

Toiminto mahdollista poistaa Gmailista:

Käyttäjät voivat käydä halutessaan poistamassa uuden toiminnon käytöstä, kun toiminnon poistaa ei sähköpostia voida Google+ palvelusta lähettää, se onnistuu Gmailin asetusten yleiset välilehdeltä kohdasta: “Lähetä sähköpostia Google+ -palvelun kautta”, valitsemalla siitä kohta “Ei kukaan” ja tämän jälkeen käydä tallentamassa asetukset sivun ala-osasta “Tallenna muutokset”.

Rajoittaminen kannattaa enemmin kuin kokonaan estäminen.Asetuksissa huomaa että Google haluaa mahdollistaa sähköpostin lähettämisen kaikille Google+ käyttäjille, voit toki myös rajoittaa tätä ja antaa vain oman piirisi jäsenten saavan mahdollisuuden lähettää sähköpostia sinulle suoraan Google+ palvelusta.

Gmail ehdottaa jatkossa myös Google+ profiileja vastaanottajiksi:

Google+ käyttäjäprofiilit ovat erikseen oman osoitekirjan alapuolella.Gmail aloittaa myös Google+ profiilien nimien ehdottamisen kun kirjoitat sähköpostille vastaanottajaa, se ehdottaa kirjoittaman nimen mukaan lähintä sopivaa vaihtoehtoa, samalla tavalla kuin esimerkiksi Outlook tekee osoitekirjasta, tässä vain erona se että osoitekirjan lisäksi se tarkistaa nimiä myös käyttäjän Google+ piireistä.

Ehdotetut Google+ käyttäjät eivät sekoita omaa osoitekirjaa Google+ piiriläisiin vaan Google+ ehdotukset ovat oman osoitekirjan alapuolella, selkeästi eroteltuna.

LÄHDE: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"