perjantai 3. tammikuuta 2014

Steam on mahdollisesti ddos-hyökkäyksen kohteena

steamlogoPeliyhtiö Valven ylläpitämä Steam peliyhteisö on tänä aamuna kärsinyt mahdollisesta ddos-hyökkäyksestä.

Hyökkäyksen aloitusaika ei ole vielä selvinnyt mutta se kohdistuu lähinnä Steamin pelikauppasivustolle (http://store.steampowered.com) joka estää pelien selaamisen ja ostamisen, Steamin foorumi ja yhteisösivu toimii joten hyökkäys ei ole kohdistunut mitä ilmeisemmin steamcommunity.com osoitteeseen.

Valvelle hyökkäys tuli huonoon aikaan sillä se oli jatkanut alennuspäiviään vielä täksi päiväksi vaikka sen oli jo tarkoitus loppua, useat käyttäjät uskoivatkin että kyse on vain alen loppuhuipennuksen aiheuttamasta palvelinten ruuhkautumisesta sillä Steam on useasti hidas kun alennuspäivät on kyseessä.

Steamin viralliselle keskustelupalstalle ilmestyi kuitenkin mielenkiintoinen viesti jossa käyttäjätunnus The Belgian Warlord on kertonut epäilyksenä hyökkäyksestä, hän mainitsee jopa hakkeriryhmän joka olisi mahdollisesti hyökkäyksen takana, ryhmän nimi on Derptrolling ja se on monen muunkin palvelun ddos-hyökkäyksen takana.

Derptrolling on The Belgian Warlordin mukaan hyökännyt myös Gaijinin, Riotgamesin, Electronic Artsin, Activisionin, Skypen, Snapchatin, Twitterin ja pelivideoyhteisö Twitchin palvelimille aiemmin.

Toistaiseksi Derptrolling ei ole ottanut kunniaa hyökkäyksestä mutta muutama muu Twitter-tilin omaava “hakkeri” on, mitään todisteita ei kuitenkaan ole esitetty.

Mikä DDOS?

DDOS – hyökkäys on tapa jolla voidaan häiritä erilaisia palveluita toimimasta joko kokonaan tai osittain, hyökkääjä lähettää miljoonia pyyntöjä uhrin palvelimelle, esimerkiksi pyytäen tiettyä verkkosivua, kun palvelin saa miljoonat pyynnöt samanaikaisesti ei se kestä sitä ja se näkyy palvelun huomattavana hidastumisena tai katoamisena verkosta.

PÄIVITYS klo 11:12: Steamin kauppa aukesi jälleen, nyt odottamme Valven virallista tiedotetta, mikäli sellainen tulee lisäämme sen tänne.

PÄIVITYS klo 11:20: Mitä ilmeisemmin myös Electronic Artsin Origin palvelua on DDOSsattu ja hyökkääjä olisi sama, tällä hetkellä kuitenkin myös Origin toimii.

PÄIVITYS klo 15:35: Valve on poistanut kaikki keskustelut koskien aamun DDOS-hyökkäystä, Steamin keskustelupalstalta ei löydy enää yhtäkään viestiä koskien aamun katkosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"