torstai 2. tammikuuta 2014

Verkkoäänestys kiinnostaa Suomalaisia

chart_1Taloustutkimus on julkaissut kyselynsä tulokset Suomalaisten kiinnostuksesta verkkoäänestämiseen. Tulokset olivat yllättäviä, jopa 90% vastaajista uskoo verkkoäänestyksen kehittävän kiinnostusta vaaleja kohtaan, etenkin nuorien kohdalla.

Kyselyyn vastanneista 18-29 vuotiaista yli puolet uskoi varsinkin nuorten äänestysaktiivisuuden kasvamiseen mikäli äänestäminen olisi mahdollista verkossa.

Yllättävää lähinnä oli kuitenkin se että yli 60-vuotiaat ilmoittivat uskovansa yleiseen äänestysaktiivisuuden nousuun mikäli se tuotaisiin internetiin, ikäluokan omaan aktiivisuuteen muutos ei kuitenkaan vastanneiden mielestä juurikaan vaikuttaisi.

Suomessa tutkaillaan tällä hetkellä verkkoäänestyksen mahdollisuuksia ja mahdollista lakimuutosta jonka avulla verkkoäänestys tulisi mahdolliseksi, ensimmäiseksi viralliseksi verkkoäänestys tapahtumaksi on kaavailtu vuoden 2018 presidentinvaaleja.

Muun muassa Virossa verkkoäänestys on ollut käytössä jo vuodesta 2005 ja sieltä on selvinnyt muun muassa se että verkkoäänestys on kasvattanut äänestysaktiivisuutta noin kaksi prosenttia.

Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta kommentoi Viron tilannetta niin että mikäli verkkoäänestystä ei olisi käytetty olisi äänestysprosentti laskenut: “Se kuulostaa pieneltä, mutta ilman nettiäänestystä äänestysprosentti olisi laskenut”

Kyselyssä haastateltiin noin tuhatta Suomalaista.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"