torstai 20. maaliskuuta 2014

Huijausviestejä lähetetty Tullin ja Verohallinnon nimissä lukuisille suomalaisille internet-käyttäjille

[Kyberturvallisuuskeskus] Lukuisille suomalaisille on viime päivinä lähetetty sähköpostilla huijausviestejä Tullin ja Verohallinnon nimissä.

Huijausviestin avulla verkkorikolliset pyrkivät houkuttelemaan käyttäjää syöttämään pankki- ja luottokorttitietojaan luomilleen väärennetyille sivustoille.

Tullin nimissä pankkitunnuksia on urkittu väärennetyllä tullattavan lähetyksen vastaanottoilmoituksella ja Verohallinnon nimissä veronpalautukseen liittyvällä viestillä.Viestissä oleva linkki johtaa ulkoisesti aidolta näyttävälle huijaussivustolle, jossa pyydetään pankkitunnus- ja luottokorttitietoja.

Verohallinnon nimissä tulevan viestin lähettäjäksi on väärennetty vero@vero.fi ja viestin otsikko on ollut "Veronpalautuksen 767,00 €".

Verkonkäyttäjiä kehotetaan tarkkaavaisuuteen erityisesti verkkopankkia käytettäessä.

Luotaessa verkkopankkiyhteyttä on aina varmistettava, että selaimen osoiterivillä oleva osoite vastaa verkkopankin osoitetta. Verkkopankkiliikenteen tulisi olla suojattu https-yhteydellä, eikä virheellisestä tai vanhentuneesta varmenteesta tulevia sivuja tule käyttää. Tunnuksia ei tule myöskään syöttää tuntemattomille tai poikkeuksellisesta lähteestä tulevista linkeistä aukeaville sivuille.

Ilmiötä on käsitelty tarkemmin Kyberturvallisuuskeskuksen Tietoturva nyt!-artikkelissa 6.3.2014.

Mikäli olet saanut kyseisen kaltaisen sähköpostiviestin, ei viestiä tule avata vaan se kannattaa tuhota välittömästi. Mikäli olet syöttänyt huijaussivustolle pankkitunnus- tai luottokorttitietojasi, tulee sinun sulkea tunnuksesi/korttisi välittömästi soittamalla omaan pankkiisi tai korttien sulkupalveluun.

Korttien sulkupalvelu 020 333

Verohallinnon tiedote asiasta:

http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Veronpalautushuijaus_liikkeella(32213)

(huom. Tämä on suora kopio Kyberturvallisuuskeskuksen tiedotteesta)

LÄHDE: Kyberturvallisuuskeskus / Tietoturva nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"