maanantai 31. maaliskuuta 2014

OpenSUSE saa enemmän KDE -versiovaihtoehtoja

opensuseSuosittu Linux jakelu OpenSUSE on saamassa paremman järjestelmän jonka avulla KDE-työpöytäympäristön uusin versio on aina saatavilla päivityksistä.

Usein Linux jakelut jäävät työpöytäympäristöjen nopean kehityksen jalkoihin ja pahimmillaan käytössä oleva jakelu ei tarjoa työpöytäpäivitystä koskaan tai todella pitkän ajan kuluttua jolloin käyttäjät jäävät uusimpien toimintojen sekä ohjelmakorjausten ulkopuolelle. Yleensä kuitenkin tietoturvasta ollaan huolehdittu vaikka vanha versio käyttöliittymästä olisikin asennettuna.

OpenSUSE kehittäjät haluavat korjata kyseisen tilanteen ja tarjota jakelun käyttäjille mahdollisuuden pysyä paremmin KDE:n kehitystyön  kelkassa mukana.

Aikaisemminkin uudet versiot on ollut mahdollista saada OpenSUSE:n pakettihallinnasta, mutta ne on täytynyt lisätä erikseen siihen, nyt nämä repot poistetaan kokonaan käytöstä kun uuteen järjestelmään siirrytään.

Vaihtoehdoksi tarjotaan OpenSUSE:n mukana tulevaa KDE julkaisua, KDE:n virallista tuoreinta stabiilia versiota sekä käyttäjille tarjotaan myös vaihtoehdoksi KDE:n kehitteillä olevan version asentamista.

Repot ovat seuraavat:

KDE:Current = uusin stabiili versio

KDE:Distro = Beta sekä RC –versiot.

KDE:Unstable = Kehitysversion testaaminen.

Currentiin on tulossa viime tietojen mukaan tiistaina jo uusi 4.12.4 versio.

Huom. Mikäli käyttäjä ei halua tai pysty päivittää koko työpöytää tarjoaa OpenSUSE edelleen bugi ja tietoturvapäivityksiä versioille 12.3 sekä 13.1.

LÄHDE: Slashdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"