maanantai 31. maaliskuuta 2014

Microsoft ei koske enää asiakkaidensa sähköposteihin

Microsoft sai paljon kritiikkiä kun selvisi että se tutki omin päin Windows vuotajan hotmail -sähköpostia. Microsoft ei kuitenkaan toiminut väärin sillä käyttöehdoissa mainitaan että sillä on oikeus toimia kyseisellä tavalla.

Kansalaisjärjestö EFF painosti Microsoftia kyseisen tapauksen jälkeen toivomalla Microsoftin muuttavan toimintatapojaan tulevaisuudessa. Microsoft kuunteli EFFiä sekä palvelun huolestuneita käyttäjiä siitä että palvelun toimittajalla ei pitäisi olla missään tapauksessa asiaa asiakkaiden sähköposteihin, vaikka käyttöehdot sen hyväksyisivätkin.

Yhtiö ymmärsi huolen ja päätti toimia kuten pitää ja lupautui muuttamaan toimintatapojaan välittömästi. Microsoft ilmoitti että se ei enää tule toimimaan kyseisellä tavalla vaan toimii jatkossa lakien mukaisesti, tämä tarkoittaa sitä että jatkossa sähköposteihin voi päästä vain viranomainen ja oikeuden antaman määräyksen tai luvan kanssa.

Microsoft päivittää myös outlook.com palvelun käyttöehtoja josta selviää että yhtiö ei lue käyttäjien sähköposteja missään tilanteessa.

EFF on erityisen tyytyväinen Microsoftin tekemästä päätöksestä ja on kiittänyt yhtiötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"