perjantai 25. huhtikuuta 2014

FCC ei näe ongelmana nykyistä kehitystä vaan on puoltamassa sitä

Yhdysvaltojen telehallintovirasto FCC ehdottaa että operaattorit voisivat aivan hyvin pyytää erillistä maksua palveluilta jotka ruuhkauttavat operaattorin verkkoa enemmän kuin muut. FCC olisi tuomassa sen ehdotuksen omiin säädöksiinsä jotka Yhdysvalloissa määräävät teletoimintaa.

Nykyinen ehdotus puoltaa lähinnä sitä että vain Netflixin tapaiset suuret palvelut pystyisivät takaamaan asiakkailleen toimivat yhteydet kun taas pienemmät toimijat joutuisivat kärsimään suurten viemästä kaistasta jota ei enää tulevaisuudessa juurikaan riittäisi niille jotka eivät siitä erikseen maksaisi.

FCC kuitenkin ilmoittaa että he eivät suosi pienempien yrittäjien ja palveluiden väheksymistä. Ilmoituksella tuskin on mitään merkitystä enää siinä vaiheessa kun suuret tulevat ja jylläävät yli niin että kaistaa ei operaattoreilta muille enää riitä.

Ei saa haitata kilpailua:

FCC nykyinen puheenjohtaja Tom Wheeler ilmoittaa: ”toiminta joka haittaa kuluttajia tai kilpailua on edelleen kiellettyä”.

Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa Netflix tapaus jossa yritys maksaa operaattoreille jotta palvelu toimii heidän asiakkailleen häiriöttä ja sitä että Netflix on nyt nostamassa kuukausimaksuja kuluttajille.

On vaikea keksiä keinoa miten erilaisessa taloudellisessa tilanteessa olevat kilpailevat yritykset ja palvelut voidaan ottaa tasapuolisesti huomioon siinä tilanteessa kun rahakkaampi tarjoaa tukun riihikuivaa operaattorille ja toinen ei.

FCC vie ehdotuksen komission äänestettäväksi 15.05.2014.

Uusi ehdotus teilattu mediassa sekä käyttäjien keskuudessa:

FCC:n ehdotus on tyrmätty laajalti internetin uutispalveluissa sekä käyttäjien keskuudessa, Tom Wheeler on erikseen vastannut tähän (lue yltä) joten voikin olla että telehallintovirasto joutuu miettimään vielä ehdotustaan tai vetämään sen kokonaan pois, tosin FCC:n ei ole pakko kuunnella kansalaisia vaikkakin sen pitäisi niiden puolella olla.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"