maanantai 28. huhtikuuta 2014

Nokia fanit pääsivät kyselemään Stephen Elopilta kysymyksiä

Stephen ElopEntinen Nokian toimitusjohtaja ja nykyinen Microsoftin Devices & Services -yksikön varatoimitusjohtaja Stephen Elop vastaili tänään iltapäivällä Nokia fanien kysymyksiin Nokian Conversations blogin kautta.

Käyttäjät kyselivät johtajalta muun muassa sitä mitä nimeä Microsoft alkaa jatkossa käyttämään Lumia tuotteiden rinnalla, Microsoftia vai Nokiaa johon Microsoftilla on käyttöoikeus seuraavan kymmenen vuoden ajan.

Stephen Elop ei vastaa kaikkiin kysymyksiin suoraan ja välillä jopa eksyy osittain aiheesta.

Kysymyksiä myös päästettiin läpi yllättävän vähän.

Tässä muutamia kiinnostavimpia kysymyksiä ja vastauksia (huom. vapaa käännös):

Kysymys: Microsoftilla on 10-vuoden sopimus Nokia nimen käyttöön, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että Microsoftin olisi sitä pakko käyttää. Mitkä mahdollisuudet ovat sille että Nokia nimi tullaan vaihtamaan? / Koska me tulemme näkemään ensimmäisen Microsoft –nimeä kantavan älypuhelimen markkinoilla?

Vastaus: Koska olemme nyt yksi yhtiö, tulee markkinointi tiimi esittelemään brändin myöhemmin. Emme ole kuitenkaan vielä valmiita kertomaan yksityiskohtia tästä mutta voin vakuuttaa että uusi puhelin ei tule olemaan tyyliin ”Nokia Lumia 1020 with Windows Phone on the AT&T LTE Network”… Liikaa sanoja, se ei jotenkin vain sovi kielenpäälle.

Kysymys: Mitä tulee tapahtumaan Nokian luomille sovelluksille kuten Nokia Mxiradio, Nokia TV, Nokia Camera?

Vastaus: Me olemme kehittäneet paljon sovelluksia jotka ovat kehitetty yksinomaan Lumialle, mutta nyt kehittäjät ja heidän panoksensa on siirtynyt Microsoftille. Me uskomme että tämänkaltainen erikoisuus on hyväksi ja jatkamme samalla teemalla myös jatkossa.

Kysymys: Kuinka muita valmistajia kannustetaan ottamaan käyttöön Windows Phone käyttöjärjestelmä? Voin kuvitella että he pelkäävät Windows Phone API:en tulevan saataville vain Microsoftin omille laitteille.

Vastaus: Hyvä kysymys. On hyvä että Microsoft kannustaa muita valmistajia rakentamaan Windows Phone laitteita, ja muutamia julkaisuja onkin jo julkaistu jotka viestivät suunnastamme. Meidän intressinä on luoda markkinat valmistajille ja siten helpottaa heitä.

Kysymys: Mitä tapahtuu Nokia X:lle (Android pohjaiselle Nokia luurille)?

Vastaus: Microsoft hankki matkapuhelin bisneksen, mukaan lukien Nokia X. Nokia X helpottaa tuomaan Microsoftin palveluiden pariin seuraavat miljardi ihmistä. Nokia X käyttää Microsoftin pilvipalveluita, ei Googlen. Tämä on erinomainen tilaisuus tuoda uusia käyttäjiä Skypen, Outlookin sekä Onedriven pariin. Me olemme nähneet jo kymmeniä tuhansia uusia tilauksia Microsoftin palveluille.

Loput kysymykset voi käydä lukemassa Englanniksi Nokia Conversations blogista.

LÄHDE: Nokia (Microsoft) Coneversations

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"