keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Nokian kännyosaston myynti Microsoftille hyväksyttiin Kiinassa

Nokia ilmoitti eilen aamupäivällä saaneensa Kiinan kauppakomissiolta hyväksynnän Microsoft diilille.

Tämä tarkoittaa sitä että Nokian Devices & Services –liiketoiminnan myynti Microsoftille on entistä lähempänä toteutumistaan.

Yhtiöt ovat saaneet jo Euroopan komission, Yhdysvaltain oikeusministeriön ja lukuisten muiden hallintoalueiden viranomaishyväksynnät ja yhtiöt uskovat että lopullinen kauppa voidaan hoitaa loppuun jo tämän kuun aikana.

Vielä on kuitenkin maita joiden viranomaiset eivät ole vielä antaneet päätöstään diilistä. Nokia sekä Microsoft ovat kuitenkin hiljaa vielä siitä miltä alueilta he päätöksiä vielä odottavat.

Patentit huolen aiheena:

Kiinassa on haluttu suojella heidän omia puhelinvalmistajiaan jotka ovat enemmän tai vähemmän suosineet Googlen alulle panemaa Android mobiilikäyttöjärjestelmää. Kiinalaiset ja monet muutkin maat pelkäävät että Microsoft sekä Nokia hyötyisi ennen kaikkea patenteistaan ja aloittaisi sodan maiden puhelinvalmistajia vastaan.

Kiinan viranomaiset ovat saaneet Microsoftin allekirjoittamaan sopimuksen jonka ansiosta ainakin Kiinalaiset kännykkävalmistajat saavat olla rauhassa patenttisodista. Nokialle ei ole asetettu vaatimuksia.

Nokia mainitseekin lyhykäisesti tilanteesta sen lehdistötiedotteessa joka kertoi Kiinan ratkaisusta:

“Viranomaisten hyväksymisprosessiin on sisältynyt Nokian patenttilisensointikäytäntöjen huolellinen tarkastelu useiden kilpailuviranomaisten toimesta ympäri maailmaa. Kyseisen prosessin yhteydessä yksikään viranomainen ei ole kiistänyt Nokian noudattaneen FRAND-sitoumuksiaan (lisensointi reiluin, kohtuullisin ja syrjimättömin ehdoin) standardiessentiaalipatenttiensa osalta tai pyytänyt Nokiaa muuttamaan lisensointiohjelmaansa tai -ehtojaan. “

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"