keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Apple haluaa Samsungilta 2,191 miljardia dollaria

Applen palkkaamaan talouslaskijan mukaan Applen täytyisi saada Samsungilta 2,191 miljardia dollaria, mukaan on laskettu rojaltimaksut sekä hävinneet voitot ja myynti. Applen mukaan Samsung on hyötynyt patenttiloukkauksista suoraan tuotteiden myynnissä.

Samsung on jo aikaisemmin määrätty Yhdysvalloissa maksamaan Applelle 930 miljoonaa dollaria.

Aikaisemmin Apple oli laskenut paljon se haluaa nykyisin myynnissä olevista Samsungin mobiililaitteista korvauksia, Apple lätkäisi hintavaateeksi tuolloin 40 dollaria per laite tai 8 dollaria per käytetty patentti.

Vaakakupin toisella puolella Samsung taas vaatii toistaiseksi Applelta noin 7 miljoonaa dollaria muutaman patentin rikkomisesta. Jos vaatimukset eroavat miljardeilla toisistaan niin on vaikea uskoa että yritykset lopulta löytäisivät yhteisen sävelen oikeuden ulkopuolella jota onkin käyty kohta jo neljä viimeistä vuotta ympäri maailman.

Samsung pärjännyt oikeudessa myös:

Vaikka Apple onkin rahallisesti voitolla oikeudessa, ei se aina ole voittanut Samsungia, Briteissä Applen täytyi pyytää aikanaan Samsungilta anteeksi tökeröä oikeuskeissiä painetussa lehdessä joka oli melko huvittavaa.

Myöskin laitteita on yritetty saada kummassakin leirissä pois myynnistä oikeuden määräyksellä koska ne ovat rikkoneet patentteja. Laitteet joita on haluttu saada pois markkinoilta, ovat kuitenkin lähes aina olleet niin vanhoja että niitä ei olisi ollut markkinoilla enää muutenkaan.

Apple sai kuitenkin aikanaan läpi EU:n talousalueelle myyntikiellon Samsungin silloisille tuoreille tableteille, väittäen niitä iPad kopioiksi.

Kun Apple on jossakin maassa tai talousalueella saanut myyntikiellon läpi, on ne purettu lähes saman tien korkeimmissa oikeusasteissa.

Esimerkiksi EU:n talousalueella ei ole enää yhtään Samsungin laitetta myyntikiellossa vaikka ne olivat aluksi Saksassa kiellettyjä, mikäli jälleenmyyjä hankki ne Samsungin omia kanavia pitkin myyntiin.

Tosin nyt viime aikoina on käsitelty Samsungin vieläkin myynnissä olevia laitteita.

Taistelu jatkuu edelleen eikä loppua näy:

Yhtiöt ovat taistelleet ympäri maailman ja valitusrumba eri oikeusistuinten päätöksistä on lähes joka paikassa täydessä vauhdissa.

LÄHDE: Cnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"