tiistai 20. toukokuuta 2014

Saksa lopettaa yhteistyön tietoja vuotavien yritysten kanssa

Saksan vaakunaSaksan liittovaltio on päättänyt että maa ei enää toimi yhteistyössä yrityksien kanssa joilla on todistettavasti kytköksiä NSA:n tai muun samankaltaisen toimijan kanssa.

Saksa säikähti kovasti kun selvisi että sen luotettava yhteistyökumppani CSC on lähettänyt arkaluontoisia tietoja Yhdysvaltoihin, CSC on muun muassa rakentanut maahan aserekisterin sekä kehittänyt uudenlaisia henkilökortteja maan kansalaisille.

Nyt tehdyn hallituksen päätöksen mukaan maa ei enää pyydä tarjouksia IT-alan toimijoilta jotka ovat tai joutuvat tarjoamaan asiakastietoja NSA:lle. Tämä koskee kuitenkin vain sellaisia julkisia tarjouksia jotka liittyvät maan ja sen kansalaisten turvallisuuteen.

Moni yritys, varsinkin Yhdysvalloissa pääkonttoriaan pitävät jäävät siis automaattisesti tarjouskilpailun ulkopuolelle, vaikka he eivät haluaisi tietojaan jakaa, he yksinkertaisesti joutuvat totella maan lakien vuoksi suuria vakoilukoneita kuten NSA:ta.

Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistuttaa että Saksassa on käytössä jo laki joka saattaa vaatia samankaltaisia tietoja yrityksiltä kuin NSA, he eivät tarvitse siihen edes oikeuden päätöstä.

LÄHDE: Tietoviikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"