maanantai 19. toukokuuta 2014

Huhu: Googlen YouTube ostaa pelivideoista tutun Twitchin miljardilla dollarilla

IT maailmassa huhutaan että pelaajien suosiossa olevasta Twitch videopalvelusta Googlen omistama YouTube olisi halukas maksamaan jopa miljardi dollaria ja Twitch olisi suostunut tarjoukseen.

YouTube vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta Twitchin kannalta:

Väitetään että YouTuben lisäksi Microsoft sekä monet muut yhtiöt olisivat olleet palvelusta tai lähinnä sen teknologiasta kiinnostuneita mutta yhtiö olisi valinnut YouTuben jotta sen tekniikkaa ei tultaisi tarjoamaan vain tietylle alustalle vaan he haluavat jatkaa nykyisellä tiellä jota ei ole rajattu vain yhdelle konsolille.

Mikä Twitch?

Twitch mahdollistaa pelaajien suoratoistovideot joissa he näyttävät suorana lähetyksensä omaa pelaamistaan katsojille joiden on mahdollista osallistua lähetykseen kommenttien muodossa. Twitchistä löytyy myös suuri joukko peliaiheisia video podcasteja sekä turnausvideoita jotka ovat äärimmäisen suosittuja pelaajien joukossa.

Järjestelmä myös tallentaa pelaajien tekemät suoratoistot myöhempää katselua varten täysin ilmaiseksi. Twitchille on tuki niin Xbox Onessa kuten myös Playstation 4:sessa ja ennen kaikkea tuki löytyy myös PC:lle, joten videoiden lisääminen palveluun onnistuu lähes mistä vain.

Twitch ilmoittaa että sillä olisi kuukausittain noin 45 miljoonaa aktiivista käyttäjää joista yli miljoona lähettää palveluun videoita joko striimaten tai perinteisin tavoin.

Taustaa:

Twitchin Matt DiPietro kertoi viime vuonna The Vergelle että he eivät pysty pysymään palvelun suosion perässä, itse asiassa palvelu tuotti tuolloin myös neljänneksi eniten dataliikennettä Yhdysvalloissa ja nyt kun palveluun löytyy integroitu tuki tuoreimmista videopelikonsoleista, on dataliikenne vain lisääntynyt ja luonut paineita yhtiön toiminnalle, siksi varmasti Twitch asetti itsensä nykyiseen asemaan ja jäi odottamaan tarjouksia.

Google tarjoaa jo striimaustekniikkaa mutta:

Googlella on jo YouTubessa samankaltainen tekniikka käytössä mutta se ei ole vetänyt samalla tavalla kuin Twitch joten Googlea luonnollisesti parempi tai ainakin näkyvämpi palvelu kiinnostaa, raportit sanovat että Google olisi kiinnostunut Twitchistä juurikin YouTuben vuoksi ja mahdollisesti diilin mentyä läpi näiden kahden palvelun sulautumista saatetaan nähdä tulevaisuudessa.

Ei virallista tietoa:

Kauppa toteutettaisiin lähteiden mukaan kokonaan käteisellä. Kumpikaan yhtiöistä ei kuitenkaan ole kommentoinut yrityskauppaa tai ylipäätänsä Twitchin tarjouskilpailusta mitään.

Virallisen tiedotteen saapumista odotetaan kuitenkin jo pian tulevan saataville.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"