tiistai 13. toukokuuta 2014

Netflixin kuukausihinta nousee eurolla - Toistaiseksi vain uusille asiakkaille

Suosittu elokuvien sekä TV-sarjojen suoratoistopalvelu Netflix on nostanut perinteisen palvelusopimuksensa kuukausihintaa.

Kuluvan viikon alusta lähtien kaikki uudet asiakkaat joutuvat pulittamaan euron verran enemmän kuin nykyiset asiakkaat, mikäli teräväpiirto ja samanaikainen katselu eri laitteilta kiinnostaa.

Uusi hinta on 8,99 € kuukaudessa kun taas vanhoilta pyydetään edelleen 7,99 € kuukaudessa, vanhatkin asiakkaat joutuvat nöyrtymään uudelle hinnastolle viimeistään kahden vuoden päästä.

Netflixin tarjoamat sopimukset:

01. 7,99€ kuukaudessa uusi käyttäjä saa katsoa Netflixiä yhdeltä laitteelta kerrallaan ja vain normaalilla SD-kuvanlaadulla.

02. 8,99 € kuukaudessa käyttäjä saa mahdollisuuden katsoa Netflix sisältöä kahdelta eri laitteelta samanaikaisesti sekä hyödyntää sisällön HD-kuvanlaatua. Tämä on kaikilla vanhoilla asiakkailla.

03. 11,99 € kuukaudessa käyttäjä saa mahdollisuuden katsoa Netflix sisältöä neljältä eri laitteelta samanaikaisesti sekä hyödyntää sisällön HD-kuvanlaatua.

Paineita operaattoritasolta:

Netflix on joutunut hinnannostopaineisiin Yhdysvaltojen sekä nykyisin myös Ruotsin operaattoreiden vaatimuksesta. Operaattorit haluavat Netflixiltä erikseen rahaa jotta palvelun videosisältö voidaan toimittaa operaattoreiden asiakkaille ilman häiriöitä. Yhdysvalloissa sekä Ruotsissa Netflix on jo sopinut operaattoreiden kanssa tämänlaisesta toiminnasta, tosin diilien hintalappuja ei ole vilauteltu julkisesti.

Netflix ei kuitenkaan puhu kyseisestä ongelmasta vaan perustelee korotuksia uuden sisällön teettämisellä sekä hankkimisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"