perjantai 9. toukokuuta 2014

Orange hakkeroitiin jälleen, 1.3 miljoonan asiakkaan tietokanta vietiin

Euroopan neljänneksi suurin teleoperaattori Ranskalainen Orange on kärsinyt jo toisen vakavan hakkeri-iskun viimeisen kolmen kuukauden sisällä. Viimekuussa operaattorilta vietiin 1.3 miljoonan asiakkaan tiedot.

Tietokannan tiedoista ilmenee asiakkaan koko nimi, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot niin kännykkään kuin myös lankapuhelimeen sekä syntymäaika. Voi olla myös että henkilöturvatunnukset ovat tiedoissa mukana.

Phising mahdollisesti yksi iskun motiivi?

Orange pelkää että kyseisiin asiakkaisiin tullaan kohdistamaan erilaisia huijausyrityksiä muun muassa Orangen itsensä nimissä.

Nyt kun rekisterin varastaminen on tullut julki, voi siitä hyötyä rikoksen tehneet lähettämällä vaikkapa jonkinlaisen ”turvatiedotteen” sopivin linkein kyseisille asiakkaille. Tai he voivat soittaa Orangen nimissä asiakkaille ja pyytää heiltä maksua vaikkapa vahvempaan turvallisuuteen vedoten, 1.3 miljoonasta yksittäisestä käyttäjästä aika moni saattaa mennä halpaan, kun kyse on tavallisista ihmisistä.

Iskun suorittaneet eivät ole tulleet julki joten kysymysmerkiksi jää, mikä heidän motiivinsa on? Onko kyse pelkästä taidonnäytteestä vai tullaanko rekisteriä todellakin käyttämään muihin rikollisiin toimiin.

Orange on kuitenkin yhdessä muiden tutkijoiden kanssa löytänyt viitteitä siitä mistä hyökkäys on tullut ja tiedot on viety poliisi viranomaisille jotka tutkivat tapausta, tarkemmin asiasta ei ole ainakaan vielä tiedotettu.

Taustaa:

Helmikuussa Orangelta vietiin asiakastietokanta jossa oli yli 800 000 asiakastietoa.

Orangella on epäsuorasti yli 226 miljoonaa asiakasta ja on siten Euroopan neljänneksi suurin operaattori. Operaattorina Orangella on toimintaa maailmanlaajuisesti.

LÄHDE: THN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"