torstai 8. toukokuuta 2014

Putin hyväksyi lain joka tuo rekisteröintipakon Venäläisille blogikirjoittajille

Vladimir PutinVenäjällä astuu pian voimaan laki joka on voimassa vain Kiinassa, Turkissa, Pakistanissa sekä Iranissa. Laki pakottaa kaikki blogisivut joilla käy yli 3 000 päivittäistä kävijää rekisteröitymään virallisesti.

Laki tuo blogisivustot samalle tasolle kuin viralliset uutissivustot ja niiden ylläpitoon tulee tällöin myös samat säädösasetukset voimaan, se tarkoittaa sitä että suurten ja suosittujen blogien ylläpitämisestä tulee hankalaa ja kallista toimintaa.

Samalla laki pakottaa sisältöpalveluiden kuten hakukoneiden, sosiaalisten medioiden ja muiden palveluiden säilyttämään kaikki sisällöt vähintään 6 kuukautta.

Jos tottelemattomuudesta jää kiinni voi bloggaaja saada jopa 102 000 euron sakot sekä pakotetun blogin alasajon.

Rekisteröitymispakko on kova isku sananvapautta ajatellen. Sitä kuinka blogien kävijämäärää seurataan, ei ole kerrottu joten siellä ei periaatteessa pysty enää kirjoittamaan anonyymisti, laki iskee varsinkin blogeihin joiden kirjoittajat ovat yleensä toimineet peitenimin tai muuten anonyymisti ja joissa on kirjoitettu Putin tai nyky-Venäjän vastaista tekstiä. Ne ovat varmasti olleet yksi suurin syy lain kehittymiselle vaikka se koskeekin yleisesti kaikkia sivustoja.

Ilmaisunvapaus poistettu myös:

Putin allekirjoitti myös lain joka estää kiroilun elokuvissa, tv-sarjoissa, teatterissa, kirjoissa ja muussa taiteessa, kyse on virallisen venäjänkielen pakotetusta käyttämisestä johon ei mitä ilmeisemmin kirosanat kuulu. Lakia edeltäneitä tuotteita ei sentään polteta roviolla mutta ne täytyy napata hyllystä ja asettaa ne sellaiseen myyntilaatikkoon jossa ilmoitetaan että tuote sisältää kirosanoja sekä rivoutta.

Huhuissa lisää hulluutta:

On huhuttu että .ru sekä .rf -loppuiset domainit olisi pidettävä kehitteillä olevan lain mukaan jatkossa täysin Venäjän sisällä palvelinsalit mukaan lukien. Tämänlaista lakia ei kuitenkaan vielä ole Putin allekirjoittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"