perjantai 16. toukokuuta 2014

Poliitikko, Pedofiili sekä huono lääkäri ovat pyytäneet Googlea poistamaan hakutuloksia

Tuoreen raportin mukaan eilen uutisoidun EU tuomioistuimen päätöstä on jo hyödynnetty pahimmalla mahdollisella tavalla.

BBC:n raportti väittää että ainakin yksi pedofiili, poliitikko sekä huonoja arvosteluja saanut lääkäri ovat pyytäneet Googlea poistamaan hakutuloksia joista ilmenee heidän taustansa.

Poliitikko ei pidä tiedosta josta ilmenee hänen käyttäytymisensä toimistossa, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Pedofiili ei halua että hänen tuomiosta kerrotaan ja lääkäri haluaa että hänen saamat huonot arvostelut poistetaan hakutuloksista.

Eilen arvelin että henkilökohtainen kommenttini tuomioistuimen päätöksen seurauksista olisi ollut selkeästi ylimitoitettu mutta näin ei mitä ilmeisemmin olekaan.

Tarkennuksia päätöksestä odotetaan:

Tuomioistuin ei ole vieläkään tarkentanut päätöstään vaikka tarkennusta monet tahot odottavat, tähän tarvitaan selkeät säännöt siitä mitkä tiedot ovat sellaisia joita voidaan pyytää poistettavaksi, nykyisellään päätöksessä mainitaan vanhentunut sekä arkaluontoinen sisältö mutta niitä ei tarkenneta millään tavoin.

Henkilökohtaisesti kannatan edelleen sitä että poisto tapahtuisi vain oikeudenkäynnin tai ainakin jonkinlaisen oikeudellisen tahon kautta, eikä niin että jokainen kansalainen voi pyytää mitä vain poistettavaksi hakukoneesta, sillä nykyinen käytäntö olisi aivan liian raskas mille tahansa yhtiölle toteuttaa sellaisenaan.

Googlen on kerrottu kehittävän tekniikkaa joka helpottaa poistopyyntöjen jättämistä:

Googlen on mainittu kehittävän uudenlaista tekniikkaa jonka avulla poistopyyntöjen tekeminen yhtiölle olisi helpompaa. Tarkemmin ei ole kerrottu kuinka järjestelmä tulee toimimaan, siksi arvellaankin että järjestelmä tulee olemaan ellei samanlainen niin samankaltainen kuin järjestelmä josta voi ilmoittaa hakuyhtiölle laittomista sivustoista kuten esimerkiksi tekijänoikeusrikkomuksesta.

LÄHDE: TNW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"