perjantai 23. toukokuuta 2014

Samsung lakkauttaa Hub-palvelunsa kirja -ja musiikkiosastot

Samsungin lisäarvopalvelu Samsung Hub ei ole saanut haluttua suosiota käyttäjien keskuudessa ja nyt yhtiö on sulkemassa osan sen tarjoamista palveluista kuten musiikki- ja kirjakaupan.

Music Hub sekä Book Hub ei ole ollut kiinnostavin asia mitä Samsungin mobiililaitteiden ostajat ovat puhelimellaan pläränneet ja mitä ilmeisemmin juuri tästä syystä Samsung on päättänyt ajaa kyseiset palvelut alas heinäkuussa.

Samsung on lähettänyt tai tulee lähettämään erikseen vielä tiedotteen sen nykyisille Samsung hub asiakkaille sähköpostitse jossa yhtiö kertoo päätöksestään, tiedote ilmestyy ruudulle myös kun käyttäjä avaa Hub -sovelluksen. Tiedotteessa kehotetaan käyttäjiä lataamaan jo ostettu sisältö palvelusta pois ja käyttämään myös mahdolliset kupongit pois ennen 01.07.2014 jolloin palvelut lakkautetaan ja käyttäjien omistamat musiikit sekä kirjat katoavat myös.

Ilmoituksen mukaan Hubin kirjakauppa korvataan Kindle for Samsung e-kirjapalvelulla joka on jo ladattavissa laitteisiin. Vanhan kirjakaupan sisältö ei mitä ilmeisemmin kuitenkaan siirry sellaisenaan Kindleen.

Uudesta Kindle sovelluksesta hieman:

Kindle for Samsung

Kindle for Samsung on yksinomaan Samsungin asiakkaille suunniteltu ohjelma, sen kautta käyttäjät saavat joka kuukausi yhden ilmaisen kirjan ja voivat ostaa kirjoja, sanomalehtiä sekä aikakauslehtiä yli 1.3 miljoonan eri vaihtoehdon joukosta.

Uuden palvelun aloitus on kuitenkin hieman erikoinen, ensiksi käyttäjän täytyy kirjautua Amazoniin ja mikäli tunnusta ei ole, täytyy sellainen luoda. Kun lopulta käyttäjä on päässyt kirjautumaan Kindleen, täytyy hänen vielä etujen vuoksi kirjautua erikseen Samsung tilillään Samsung Book Deals osioon, tämän jälkeen käyttäjä saa esimerkiksi ilmaisen kirjan ja muita etuja.

Samsungin omassa kirjasovelluksessa oli toiminto jonka avulla laitteen sai lukemaan tekstiä ääneen, tämä toiminto näyttää uupuvan Kindlestä.

Musiikkisovellukselle Samsung ei ole löytänyt vaihtoehtoista palvelua, eikä myöskään suosittele mitään ulkopuolista vaihtoehtoa.

Kindle on kuitenkin täysiverinen Amazonin palvelu joten Samsung Book Dealsista hankitut ilmaiset kirjat ovat luettavissa kaikilla laitteilla joissa Kindle on asennettuna, eikä sisältö siten rajoitu enää vain Samsungin laitteisiin.

Katoaako koko Hubi?

Nähtäväksi jää mitä Samsung tulee tekemään Samsung Hubin muille osille kuten peleille ja sovelluksille?, kyseiset osat hubista ovat tosin vain linkkejä Samsung Apps sovelluskauppaan jota tuskin ollaan ihan heti sulkemassa. Samsung Hub sovellus sellaisenaan saattaa kylläkin jäädä unholaan heinäkuun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"