maanantai 26. toukokuuta 2014

Yhdysvallat: Kiinalaisilla ei asiaa Def Coniin

Def Con logoYhdysvallat on ilmoittanut että se harkitsee vakavasti estävänsä kiinalaisia osallistumasta elokuussa pidettävälle Def Con -hakkeritapahtumaan. Kiinalaisten viisumit saatetaan jäädyttää.

Yhdysvallat tulee melko varmasti jäädyttämään viisumin Kiinalaisilta elokuussa jotta he eivät pääse hakkereiden suosimiin Def Con -sekä Black Hat -tapahtumiin jotka pidetään elokuussa Las Vegasissa. Maa ilmoittaa myös että he käyttävät estämiseen myös muita keinoja mutta tarkemmin näistä muista keinoista ei kerrota.

Syyksi Yhdysvallat ilmoittaa haluavansa luoda painetta Kiinaan jotta se lopettaisi järjestelmälliset hyökkäykset Yhdysvaltalaisten yritysten tietojärjestelmiin.

Taustaa:

Viime viikolla Yhdysvallat syytti viittä Kiinalaista sotilasta hakkeroinnista. Tarkemmin Kiinalaiset hakkerit hakivat Yhdysvaltalaisten mukaan yrityksien liikesalaisuuksia.

Kiina vastasi ja ilmoitti Amerikkalaisten väitteiden olevan tuulesta temmattuja.

Kiinalaiset näkevät tapahtuman joka tapauksessa:

Tapahtumien järjestäjät nauravat Yhdysvaltojen toimille ja kertovat että Kiinalaiset tulevat melko varmasti hyötymään Def Conin sekä Black Hatin tarjonnasta sillä tapahtuman puhujavieraiden esiintyminen tullaan videoimaan ja videot tullaan myymään erikseen DVD:llä tai verkossa.

Eikä sovi myöskään unohtaa sitä että kyse on hakkereista, he kyllä saavat tiedon levitykseen halusi Yhdysvallat sitä tai ei.

Kiinalasia alan ammattilaisia kutsuvieraiden joukossa:

Tapahtumiin on joka tapauksessa kutsuttu jo Kiinalaisia tietoturva-asiantuntijoita ja heille maahan pääsy voi aiheuttaa päänvaivaa, Def Con kuitenkin tarjoaa apua viisumihakemuksen kanssa.

NSA:lla ei tänäkään vuonna asiaa Def Coniin:

Aikaisempina vuosina Def Con sekä Black Hat tapahtumiin on osallistunut väkeä myös esimerkiksi NSA:lta mutta nykyisillään he eivät ole tapahtumiin tervetulleita johtuen Edward Snowdenin paljastuksista.

Tosin järjestäjät ovat sanoneet samalla että eivät käännä ketään tapahtumasta poiskaan jos sinne tulevat, viesti on kuitenkin selvä.

LÄHDE: Reuters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"