tiistai 6. toukokuuta 2014

Samsung voitti Apple vs. Samsung oikeudenkäynnin

Apple sekä Samsung on määrätty maksamaan toisilleen erilaisia patenttikorvauksia. Nyt käydyn erän voittajaksi voidaan nimetä Samsung sillä Apple ei saanut lähellekään vaatimaansa korvaussummaa Samsungilta.

Kalifornialainen tuomioistuin kun tuomitsi Samsungin maksamaan Applelle vain 119,6 miljoonaa dollaria vaikka Apple haki huimaa 2,191 miljardia dollaria patenttikorvauksia.

Samsung saa myös korvauksia 114 000 euroa Applelta, Samsung kuitenkin yritti saada enemmän, oikeus katsoi kuitenkin että Apple on rikkonut väitettyä patenttia mutta on tehnyt sen tahattomasti eikä oikeus siten suostunut asettamaan Applea korvausvelvolliseksi asiassa.

Historiaa:

Apple sekä Samsung ovat kummatkin hakeneet toistensa tuotteille myyntikieltoa mutta ne ovat koskeneet vanhentuneita malleja koska oikeustoimet ovat olleet hitaita joten vaikka Samsung onkin saanut myyntikiellon muutamille tuotteilleen Yhdysvalloissa, ei se ole todellisuudessa juurikaan haitannut yhtiötä sillä kyse oli vanhentuneista malleista jotka olivat jo muutenkin poistumassa markkinoilta luonnollisesti. Sama tilanne koski myös Applen tuotteita.

Applen voitto on pelkästään nimellinen sillä yhtiö hävisi rahamääräisesti että myös laitekieltopohjalta, sekin että yhtiö ei saanut Samsungin aktiivisia tuotteita myyntikieltoon kertoo myös Applen pyrkimysten epäonnistumisesta.

Samsungia nyt hävitty noin 86 miljoonaa euroa ei juurikaan hetkauta sitä suuntaan eikä toiseen ja nekin rahat menevät melko pitkälle Applen oikeudenkäyntikulujen korvauksiin, sillä tähän leikkiin on kulunut miljoonia ja taas miljoonia dollareita ympäri maailman.

Apple että myös Samsung tulevat varmasti edelleenkin valittamaan oikeudenpäätöksistä ja asiaa puidaan jälleen varmasti jo hyvinkin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"