tiistai 17. kesäkuuta 2014

iOS 8 tuo Safarin muistamat salasanat appseihin

Applen tulevasta mobiilikäyttöjärjestelmästä on jälleen tullut tietoon uusi ominaisuus. Nyt Safari -selaimeen tallennettuja salasanoja voi hyödyntää myös kolmannen osapuolen sovelluksissa.

Sovelluskehittäjät eivät ole saamassa oikeuksia salasanoihin vaan järjestelmä helpottaa loppukäyttäjiä siten että järjestelmä pystyy seuraamaan kolmannen osapuolen sovelluksien käyttämiä verkkopalveluita, mikäli sovelluskehittäjä on ottanut kyseisen tuen ohjelmalleen käyttöön.

iOS 8 tunnistaa esimerkiksi kun Facebook avaa sivun sen omaan sisäiseen “selaimeen”. pystyy käyttöjärjestelmä tarjoamaan kyseisen sivun tai palvelun käyttäjätietoja jos sellaiset on aikaisemmin Safariin tallennettu, näin tunnuksia ei tarvitse syöttää ulkoisissa sovelluksissa käsin.

Tai toinen esimerkki: Käyttäjä asentaa musiikkisoittimen joka osaa hyödyntää vaikkapa Last.fm kuunteluseurantaa, jos Last.fm palvelun tilitiedot on selaimeen tallennettuja, osaa iOS 8 tarjota nämä tiedot suoraan ohjelman sisäiseen kirjautumislomakkeeseen jonka kautta Last.fm toiminnot voi ottaa ohjelmassa käyttöön.

Apple toivoo saavansa käyttäjänsä takaisin Safarin pariin:

Apple yrittää tälläkin tavoin saada omalle selaimelleen käyttäjiä, varsinkin Googlen Chrome selain iOS:lle on syönyt paljon käyttäjiä Safarilta.

Keinotekoiset estot heikentävät kolmannen osapuolen selaimia edelleen:

Käyttöjärjestelmään ei toistaiseksi vieläkään pysty muuttamaan oletusselainta siten että linkit esimerkiksi sähköpostista avautuisivat muihin kuin Safariin mutta se ei ole estänyt Googlen suosiota. Tosin esimerkiksi Googlen omissa sovelluksissa kuten Gmailissa voi asettaa ohjelman toimimaan siten että se avaa linkit Chromeen mikäli se on järjestelmään asennettu.

Oletusselaimen voi toki muuttaa sellaisissa iLaitteissa jotka on niin sanotusti jailbreikattuja, tuolloin järjestelmään voi asettaa pienen sovelluksen jolla voi muuttaa oletusselaimen.

LÄHDE: Mashable

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"