torstai 12. kesäkuuta 2014

SwiftKey Keyboard muuttui ilmaiseksi

Äärimmäisen suosittu kolmannen osapuolen näppäimistösovellus Androdille on muuttunut ilmaiseksi, kehittäjät eivät kuitenkaan ole unohtaneet maksullisen Pro version käyttäjiä.

Aikoinaan Android puhelinvalmistajat eivät loistaneet omilla näppäimistöillään ja monet etsivät vaihtoehtonäppäimistöä Googlen sovelluskaupasta, yhdeksi parhaimmista tuli todella pian julkaisunsa jälkeen SwiftKey Keyboard.

Näppäimistö tarjosi yhtenä ensimmäisistä oppivan ympäristön jossa näppäimistö oppi käyttäjänsä tavan kirjoittaa, näin näppäimistö osaa tarjota huimasti nopeammin oikeita sanoja lauseisiin, ilman että niitä kirjoittaisi itse.

Enemmän kyseisen näppäimistön toiminnoista:

SwitftKeyllä pystyy myös hakemaan muista sovelluksista sekä palveluista merkkejä siitä kuinka käyttäjä todella kirjoittaa, eli minkälaisia sanoja tai lyhenteitä hän yleensä käyttää jolloin sanatarjonnasta tuli todella henkilökohtainen.

Näppäimistöön pystyy myös lisäämään numeronäppäimistön sekä nuolinäppäimet jolla kursorin siirtäminen on kosketusnäyttöä tarkempi. myöhemmin mukaan tuli myös Flow -ominaisuus jolla sanoja ei enää näppäillä vaan vedetään näppäimistön päällä, vielä tuoreempi päivitys oli kehittäjien luoma SwiftKey Cloud johon näppäimistö siirtää kaiken oppimansa, näin esimerkiksi uudelleenasennus tai uuteen laitteeseen siirtyminen käy helposti kun näppäimistöä ei tarvitse enää opettaa uudelleen. SwiftKey Cloud hyödyntää Google tunnuksia.

Yksi erityisen erinomainen toiminto SwiftKeyssä on varsinkin se että näppäimistön pystyy jakamaan ruudun reunoille siten että peukaloilla on helppoa sekä nopeaa kirjoittaa sanoja, toiminto on erinomainen varsinkin kun laitetta pidetään vaakatasossa. Näppäimistön kokoa pystyy myös muuttamaan melko laajalti.

Puhelinvalmistajat kirivät kiinni:

Nykyisin kuitenkin puhelinvalmistajat ovat saaneet näppäimistönsä nykypäivään ja tarjoavat jo monia samoja toimintoja kuin SwiftKey, se voinee olla syynä myös siihen että kehittäjät katsoivat parhaakseen päästää näppäimistö ilmaiseen jakeluun.

Free ja Pro sulautuvat yhdeksi:

Näppäimistöstä on aikaisemminkin ollut tarjolla ilmainen Free -versio tarjoten käyttäjille näppäimistön perusominaisuudet jotka ovat kuitenkin aina olleet kehittyneempiä kuin puhelinvalmistajien omat näppäimistöt.

Maksullinen Pro versio on tarjonnut enemmän toimintoja näppäimistöön, nyt nämä versiot on sulautettu yhdeksi ja jatkossa kehittäjät hakevat rahansa näppäimistölle myytävillä erilaisilla teemoilla joidenka avulla näppäimistön saa näyttämään ja tuntumaan erilaiselta, osa teemoista on vahvasti suunnattu näppäilemällä kirjoittajille ja osa taas enemmänkin Flow tekniikalle.

Vanhat Pro asiakkaat saavat herkkua kiitokseksi:

Noin 5 dollaria maksavan teemapaketin kuitenkin saa kaikki Pro version aikaisemmin ostaneet käyttäjät ilmaiseksi kiitoksena tuesta jonka he ovat antaneet kehittäjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"