maanantai 16. kesäkuuta 2014

Windows vuotaja sai kolmen kuukauden vankeustuomion

Alex Kibkalo (LinkedIn)Windowsin eri versioiden sekä Windowsin aktivointipalvelimen koodia jakanut Alex Kibkalo on saanut tuomionsa: 3kk häkkiä sekä 100 dollaria sakkoa.

Ohjelmien varastaminen ja jakaminen ei todellakaan kannata ainakaan kostoaikeissa sillä siitä saa häkkiä, näin kävi Alex Kibkalolle joka oli loukkaantunut saamistaan pisteistä Microsoftin työntekijöiden ahkeruutta mittaavista kokeista.

Jutun juurta:

Alex toimi Microsoftilla kehittäjänä ja hänellä oli siten pääsy Microsoftin koodikantoihin kuten tuolloin vielä tulevaan Windows 8 käyttöjärjestelmään, tarkemmin Windows RT versioon joka on Windows 8:in ARM-alustalle optimoitu käyttöjärjestelmä. Tämän hän halusi sitten tarjota Ranskalaiselle bloggarille kostaakseen työnantajalleen huonot pisteensä.

Kibakalon uskotaan myös olevan Windows 7:n eri kehitysversioiden vuotamisten takana.

Kun Microsoft sai asian tietoonsa yhtiö tutki Kibkalon Hotmail sähköpostintilin sisältöä josta löytyi keskustelut bloggarin kanssa. Yhtiö löysi myös kyseiset “varastetut” tiedostot Kibkalon Skydrive tililtä.

Microsoftille tiedostojen vuotaminen ei ehkä ollut niin paha juttu kuin sen sisäisen tutkinnan toiminta:

Microsoftille tutkimusten julki tuleminen oli kuitenkin hyvin kiusallista sillä se oli mainostanut Hotmailia turvallisemmaksi kuin Googlen Gmail väittäen että Microsoft ei tutki edes koneellisesti sähköpostin sisältöä mainostajien tarpeisiin. Pahempi olikin että yhtiö tutkii ne ihmissilmällä kun siihen tulee tarvetta. Yhtiö lupasikin että ei tule jatkossa käyttäytymään samalla tavalla kuin Kibkalon tapauksessa vaan toimii yhteistyössä viranomaisten kanssa, uskoo ken tahtoo.

Kirjoitti myöhemmin kirjeen tuomarille:

Kibkalo oli kirjoittanut käsin kirjeen jutun tuomarille jossa hän mainitsee katuvansa ratkaisujaan joita hän tuolloin teki, hän myös kuvaa oikeuden tuomiota hyvänä oppituntina jonka hän omien sanojensa mukaan ansaitsi.

LÄHDE: Ars technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"