perjantai 27. kesäkuuta 2014

YLEn Elävä arkisto vihdoin mobiilikäyttäjien saatavilla

YLE on tehnyt merkittävän parannuksen sen arkistoja esittelevään Elävä arkisto palveluun. Kesäkuun alusta saakka videot ja ääniklipit on voinut saada omille sivuilleen. Sivuston mediasisältö avautui vihdoin myös mobiilikäyttäjille.

Vuonna 2006 käyntiin pyörähtänyt YLEn Elävä arkisto on jäänyt pahoin YLE Areenan jalkoihin koska sen sisältöä ei ole pystynyt katsomaan kuin tietokoneelta käsin, nyt siihen on tullut muutos sillä palvelua päivitetty siten että videot aukeavat jatkossa myös mobiililaitteilla kuten vaikkapa iPadin Safari selaimella.

YLE ei ole ainakaan toistaiseksi vielä julkaissut omaa sovellustaan Elävälle arkistolle mutta pitkä matka siihen tuskin enää muutoksien vuoksi on, helpompaa sen kehittäminen on varmasti nyt.

Toinen erittäin toivottu uudistus on se että nyt esimerkiksi blogin kirjoittaja voi liittää Elävästä arkistosta videon tai äänitiedoston suoraan omaan blogiinsa, eikä vain linkkiä joka vie arkiston omalle sivulle.

Liittäminen tapahtuu helposti, klikkaa vain </> kuvaketta joka on videon päällä ja kopioi alla oleva upotuskoodi sivustosi blogikirjoituksen lähdekoodiin.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"