maanantai 30. kesäkuuta 2014

Google Hangouts lisäosattomaksi Chromeen

Googlen videoneuvotteluohjelmisto Google Hangouts on saatu osaksi Googlen omaa selainta Chromea.

Päivitys tarkoittaa sitä että kyseisestä selainta tai käyttöjärjestelmää käyttäessä ei enää tarvitse asentaa erillistä lisäosaa selaimeen jos haluaa saada videopuhelut toimimaan selaimessa.

Tämä on harppaus eteenpäin varsinkin Googlen yrityksessä tuoda 64-bittinen selain perusversioksi sillä Googlella on ollut ongelmia jopa omien lisäosien tai laajennuksien kanssa 64-bittisessä versiossa.

Chromen sisäinen Hangouts vaatii käyttäjältä oikeuden käyttää mikrofonia sekä webkameraa ennen kuin videopuhelutoimintoja voidaan hyödyntää, alla olevat kuvat neuvovat kuinka videopuhelun voi aloittaa.

Aloita videopuheluHyväksy selaimen pyytämät oikeudet käyttää mikrofonia sekä kameraaLopulta pääset ottamaan osaa videoneuvotteluun

Google Hangouts löytyy Googlen palveluista kuten Gmailista sekä Google+:sta.

Käyttökohteita päivitykselle:

Päivitys on hyvä varsinkin niissä järjestelmissä joissa käyttäjät eivät voi hallita selaimen lisäosien asennuksia mutta tarvitsevat niiden tarjoaman toiminnon pikaisesti.

Google Hangouts toimii suoraan selaimessa aluksi -Dev sekä Canary versioilla ja muutaman viikon kuluttua se päivittyy osaksi myös stable ja beta versioita, toki vain mikäli kaikki menee testiversioissa hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"