maanantai 18. elokuuta 2014

Lenovo ostaa IBM:n palvelinbisneksen

IBM ilmoitti vuoden alussa olevan halukas myymään yhtiön x86-palvelinbisneksen ja löytäneen parhaan ostajaehdokkaan Kiinalaisesta Lenovosta, tuolloin kuitenkin epäiltiin Yhdysvaltojen viranomaisten estävän kaupan.

Syyksi epäiltiin ennen kaikkea sitä että Lenovo on Kiinalainen yhtiö ja koska maiden välillä on ollut hyvin tiukkaa poliittista vääntöä laitepohjaisten vakoilutoimintojen ja tietoturvauhkien vuoksi uskottiin että kaupasta ei viranomaisten toimesta tule yhtikäs mitään.

Lenovo kuitenkin vakuutteli jatkuvasti vilpittömyyttään ja on muistuttanut kauppaa puoltavalla kampanjallaan siitä että osti IBM:ltä vuonna 2005 PC-puolen jonka tuotteet ovat kuluttajille varsin tuttuja maailmanlaajuisesti.

Kaupan uskotaan käyvän toteen vuoden loppuun mennessä ja sen hinnaksi on arvioitu noin 1,7 miljardia euroa.

Lenovo on maailman suurin PC-tietokoneiden jakelija.

Draamaa kaupan ympärillä:

Kiinassa IBM:n tehtaalla oli maaliskuussa työnseisaus kun työntekijät kuulivat valmisteilla olevasta kaupasta, työntekijät pelkäsivät nykyisten etujensa ja työpaikkojensa puolesta, Lenovo ei ottanut kantaa tuolloin työntekijöiden ymmärrettävään huoleen mutta IBM vastasi että työntekijät jatkavat kaupan myötä vanhoina työntekijöinä tehtaassa tai jos eivät pidä muutoksesta voivat yksittäiset työntekijät irtisanoutua jolloin IBM tarjoaa heille potkupaketin.

LÄHDE: Tivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"