maanantai 18. elokuuta 2014

Ponnahdusikkunoiden kehittäjä pyytää anteeksi

Ethan ZuckermanEthan Zuckerman on mies internet selailun ärsyttävimmän ominaisuuden takana eli ponnahdusikkunamainoksien. Nyt 20 vuotta myöhemmin hän haluaa pyytää anteeksi, vaikka ei tarkoittanut mitään pahaa.

Zuckermanin tarkoituksena oli kehittää järjestelmä joka suojelee mainostajia verkkosivujen sisällöltä.

Tripod palvelu tarjosi hostauspalvelua verkkosivuille sekä mainostajille mainostilaa kyseisille sivuille, tuolloin käytössä oli “frame-ratkaisu” joka erotti mainostilan verkkosivusta paksulla reunalla. Tämä ei kuitenkaan kaikille mainostajille riittänyt, sillä noin 20 vuotta sitten eräs autoyhtiö säikähti kun huomasi että mainokset ovat esillä pornografiaa sisältävällä sivulla ja autoyhtiö halusi tilanteeseen pian muutosta. Joten tuolloin Tripodilla työskennellyt Zuckerman keksi ratkaisun jolla mainostajat ja verkkosivut voidaan erottaa toisistaan entistä paremmin.

Pop-up-ikkunat eli ponnahdusikkunat syntyivät koska tarkoituksena oli suojella mainostajien brandia niin ettei sitä voitaisi yhdistää pääasiallisen verkkosivun sisältöön samalla vilkaisulla.

Anteeksipyyntö:

Ethan Zuckerman on kirjoittanut The Atlantic artikkeliinsa “I’m sorry. Our intentions were good” eli “Olen pahoillani, meidän tarkoituksemme olivat hyviä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"