maanantai 25. elokuuta 2014

Neuvola ohjeistaa raskaana olevia nettitiedon hakemisessa

Raskaana olevia luonnollisesti kiinnostaa oma tila ja siitä haetaan aktiivisesti tietoa netistä, kaikkea netissä olevaa ei kuitenkaan kannata uskoa neuvoo Kajaanin neuvola.

Kajaanin neuvoloissa on herätty siihen että raskaana olevat ja pienten lasten äidit etsivät netistä kaikkea tilanteeseensa liittyvää ja sen että internetissä on paljon niin sanottuja vauvasivuja joiden ohjeet ja sisältö on huonoa tai jopa väärää tietoa joka voi olla haitallista.

“Se aiheuttaa ahdistusta tai pelkoa, kun luetaan, miten hirveää synnytys on. Monesti netissä ei ole niitä ihania kokemuksia synnytyksestä ja tunteista, mitä äidille synnytyksestä jää.” Sanoo terveydenhoitaja Marja Karppinen YLE:n jutussa.

Kajaanissa neuvolat ovat alkaneet jakamaan vanhemmille lehtisiä joissa on lueteltu hyväksi katsottuja sivustoja. He suosittelevat muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuja josta löytyy vinkkejä vanhemmuuteen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuja josta voi seurata muun muassa rokotustilannetta.

Vaikka internetistä löytyykin paljon tietoa ja neuvoa, on parasta kysyä tilanteestaan edelleen perinteisesti oman asuinkuntansa neuvolasta, siellä kuitenkin aina vastaa ammattilainen.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"