tiistai 16. syyskuuta 2014

Google päivitti Hangouts -sovelluksen ja toi puhelut takaisin

HangoutsGoogle on vihdoin päivittänyt Hangouts -sovelluksen Androidiin, iOS:lle sekä työpöydälle. Android version ulkoasun kannalta ei ehkä parempaan suuntaan mutta toimintojen suhteen kylläkin.

Hangouts on ainakin Androidilla entistäkin vihreämpi sillä jostain syystä Google halusi värjätä sovelluksen melko suuren yläkulman vihreäksi joka taatusti jakaa käyttäjien mielipiteitä.

Hangoutsin uusittua ulkoasua

Päivitys ei jää pelkästään uusittuun ulkoasuun vaan myöskin toimintoja on paranneltu ja itse asiassa tuotu takaisin. Muistamme varmasti Google Talkin ja sen erinomaisen äänipuhelu -palvelun puhelimessa ja työpöydällä joka ei käyttänyt videota. Kun Hangouts aikanaan korvasi Talkin menetettiin myös helppo tapa tehdä äänipuheluita ja mobiilipuolella videot sekä puhelut avautuivat automaattisesti puhelimen kaiuttimelle.

Videopuhelu ja nyt uutena tullut VoIP-puhelu on helppo käynnistää keskusteluikkunan oikeasta yläkulmasta.Nyt perinteisempi puhelutoiminto on tuotu lopultakin takaisin Hangoutsiin ja se toimii oletuksena jopa niin että se ei avaa puhelimen kaiutinta vaan sitä on tarkoitus käyttää kuten tavallista puhelua Skypen tapaan.

VoiP-puhelut tarvitsevat ladattavan laajennuksen:

Hangouts ei Androidissa kuitenkaan tue vielä suoraan perinteisiin puhelimiin soittamista vaan sitä varten täytyy ladata erikseen Hangouts-puhelut -laajennus puhelimeen, tämän jälkeen voit määrittää Hangoutsin toimimaan puhelimen soittajana ja ohjata puhelut Google Voice palvelun kautta, tämä voi tosin Suomessa olla huomattavasti kalliimpaa kuin käyttää perinteistä GSM-liittymää.

Toki myös videopuhelut ovat edelleen osana Androidin Hangoutsia ja sellainen on mahdollista käynnistää puhelupainikkeen vierestä.

Hangoutsin äänipuhelua ei vielä työpöytäversioon:

Työpöytä versio ei ole saanut juuri minkäänlaista ulkoasupäivitystä kuten ei iOS-versiokaan, vain äänipuhelut ovat uusi juttu tässä päivityksessä, tosin työpöydällä ohjelma antaa käyttää vain Google Voicea eikä Hangoutsin omaa puhelutoimintoa, sitä varten täytyy edelleen avata videoneuvottelu ja sulkea kamera jos pelkkä äänipuhelu toisen palvelun käyttäjän kanssa on tilanteeseen parempi.

Toivottavasti työpöytäversio päivittyy pian ja tarjoaa pikapainikkeen ilmaiseen ääniviestittelyyn käyttäjien kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"