tiistai 16. syyskuuta 2014

Video: Tulevan työpöytä-Windowsin demoamista

Youtubeen ilmestyi viime viikon lopulla videosarja jossa esitellään Windows 9 kehitysversion eli Thresholdin uusia ominaisuuksia kuten käynnistä-valikkoa sekä virtuaalisia työpöytiä.

Käynnistä-valikko vaikuttaa olevan nykyisen aloitusruudun ja aikaisempien Windowsien käynnistä-valikon yhdistelmä, joka sinällään ei ole mikään salaisuus enää sillä siitä kiersi huhuja jo tammikuussa.

Valikon oikealla puolella on Windows 8:sta tuttu aloitusruutu johon voi kiinnittää ohjelmia vasemmalla puolella olevasta valikosta, oikea puoli käyttäytyy myös samalla tavalla kuin nykyinen aloitusruutu mutta erona on se että käynnistä-valikko ei syö koko näyttöä tullakseen esiin.

Windows 8:sta tutun aloitusruudun saa myös päälle jolloin se toimii kuten nykyinenkin versio, video siis todistaa aikaisempien huhujen ja keskusteluiden paikkansa pitävyyden, myöskin se että modernit ohjelmat eivät vaadi enää koko näyttöä tuodaan videolla julki.

Tässä verkossa kohua herättänyt video joka esittelee käynnistä-valikon:

Seuraavana onkin sitten virtuaaliset työpöydät jotka ovat tuttuja varsinkin Linux maailman työpöydistä.

Microsoft on julkaissut aikaisemmin työkaluja joilla Windowseihin sai toiminnon mutta nyt Windows 9:n kanssa toiminto vaikuttaa erittäin viimeistellyltä ja sulavalta.

Tämä video esittelee virtuaalityöpöydät:

 
Odotukset varauksella:
 
Kyseessä on kuitenkin kehitysversio mikä ei takaa sitä että Microsoft olisi tuomassa esitellyt konseptit lopulliseen jakeluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"