maanantai 29. syyskuuta 2014

Microsoftilta ilmestyi Chromecast-klooni

Microsoft Wireless Display AdapterMicrosoft on tuonut julki ilmeisen paljon Googlen Chromecastia muistuttavan Microsoft Wireless Display Adapter -laitteen.

Kyse on siis laitteesta jolla puhelimen, tabletin tai tietokoneen näytön voi tuoda langattomasti suuremmalle ruudulle esiteltäväksi.

Siinä on Chromecastin tapaan HDTV-tikku sekä USB-kaapeli jolla laite mitä ilmeisemmin saa virtansa, se on myös yhteensopiva niin Windows Phone alustalle kuin myös Androidille, toki myös työpöytä Windows on tuettu, tosin yhtiö ilmoittaa että Windows RT-tabletit eivät ole laitteen kanssa yhteensopivia.

Laite ei ole siis vain Microsoft tuotteisiin sidottu ja tarkemmin se ei edes ylläpidä mitään yhtiön yksilöityä teknologiaa vaan perustuu suoraan Miracast- eli Wi-Fi Direct teknologiaan joka on laajasti käytetty standardi.

Hinta & Saatavuus:

Microsoft Wireless Display Adapter ei ole vielä myynnissä mutta sitä voi tiedustella Microsoft Storesta jossa sillä näyttää olevan ennakkotilaushintana 59,95 dollaria eli 47,30 euroa.

Suomen Microsoft Storen sivustolla ei ole laitteelle olemassa ainakaan vielä omaa tuotesivua mutta siellä on kuitenkin olemassa kategoria nimeltä Näyttösovittimet jossa ei kuitenkaan ole vielä mitään kategoriaan liittyviä tuotteita esillä, tuotekategorian olemassa olo kuitenkin viittaa siihen että adapteri saattaisi myös sinne ilmestyä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"