maanantai 1. syyskuuta 2014

Pro-Ukraina aktivistit pyytävät Zuckerbergiltä apua

facebookPro-Ukraina aktivistit ovat kyllästyneet siihen että heidän sisältöään estetään leviämästä Facebookissa, he eivät myöskään luota alueensa Facebook ylläpitäjiin.

Aktivistit ovat nyt kirjoittaneet Facebookin perustajalle Mark Zuckerbergille kirjeen jossa he muun muassa toivovat että hän vaihtaisi alueen ylläpidon johtoon joko Ukrainan kansalaisen tai jonkin muun maan kansalaisen jolla ei ole erityistä intressiä puuttua omilla teoillaan Ukrainan ja Venäjän väliseen konfliktiin.

Aktivistit ovat tutkineet nykyistä alueensa ylläpitoa ja saaneet selville että alueen ylläpitäjiä tai tuttavallisemmin moderaattoreita johtaa Venäjän kansalainen (huom. lähde epäselvä).

Mitä sitten aktivisteille on Facebookissa tapahtunut?:

Pro-Ukraina aktivistien sekä alueella tunnettujen blogaajien tilejä on suljettu joko kokonaan tai määräajaksi johtuen useista tarpeettomista ilmiannoista. Aktivistit epäilevät kyseessä olevan Venäjän luoman bottiarmeijan joka luo kyseiset ilmiannot.

Tällä hetkellä alueen moderaattorit ylläpitävät Venäjän ja sen lähialueiden mukaan lukien Ukrainan Facebook palveluita, tarjoten alueen käyttäjille tukea sekä huolehtivat näiden ilmianto tapauksista ja katsovat kuinka niiden kanssa edetään.

Aktivistit muistuttavat Zuckerbergiä siitä että Facebookin kaltaiset palvelut ovat erittäin tärkeitä tiedonsaannissa sodan aikana, ne saattavat olla ainoita mahdollisuuksia saada uutiset leviämään.

LÄHDE: GlobalVoices

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"