maanantai 1. syyskuuta 2014

64-bittinen Google Chrome vakaaksi

Google on tullut siihen tulokseen että Google Chrome -selaimen 64-bittinen Windows versio on valmis ja tarjoaa siitä vakaata (stable) versiota ladattavaksi, 64-bittinen ei kuitenkaan päivity automaattisesti 32-bittisen päälle.

64-bittisyys on ollut jo melko kauan yleinen normi tietokoneiden sekä käyttöjärjestelmien kohdalla mutta kaikki sovellukset eivät sitä ole vielä, tai sitten samasta ohjelmasta on tarjolla perinteisempi 32-bittinen versio sekä 64-bittinen versio, näin nyt myös Google Chrome -selaimen kanssa.

64-bittisyys tuo ja vie:

64-bittisyys on kuitenkin edelleen ongelma internet selaimissa sillä ne eivät ymmärrä 32-bittisiä selainlaajennuksia, joten esimerkiksi kolmannen osapuolen videosoittimet tai kopiointisuojausjärjestelmät eivät pysty käynnistymään 64-bittisessä selaimessa, joten käyttäjän tarvitsee miettiä tarkoin onko hänellä sellaisia käytössä ja tarvitseeko niitä ennen kuin lähtee päivittämään.

Aluksi kun Google vasta testasi 64-bittistä Chromea ei siinä toiminut edes Googlen oma selainlaajennus joka huolehti Hangouts -palvelun toiminnasta selaimessa, tämä on nyt kuitenkin korjattu tuomalla Hangouts sisäänrakennettuna palveluna suoraan selaimeen.

Vieläkään kaikki Googlen omat selainlaajennukset kuten esimerkiksi Google Earthin vastaava ei 64-bittisessä selaimessa käynnisty.

Pieni nopeuden lisäys ja paremmat turvaominaisuudet:

Googlen mukaan 64-bittisyys tuo 15 prosentin tehonlisäyksen varisinkin Youtuben teräväpiirtovideoihin, myöskin turvallisuus paranee selaimen sisäänrakennetun turvatoiminnon avulla joka sekoittaa selaimen välimuistissa olevan datan siten että sitä kautta on vaikeampi päästä sen sisältöön käsiksi, 64-bittisyys antaa enemmän tilaa datan sekoittamiselle.

Uuden 64-bittisen version voi ladata Googlen omalta lataussivulta.

LÄHDE: TIVI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"