perjantai 17. lokakuuta 2014

Apple julkaisi odotetusti uusia iPadeja

Apple iPad Air 2

Apple julkaisi Suomen aikaa eilen illalla iPadeja sekä päivitti myös tietokoneitaan ja käyttöjärjestelmiään. Tässä jutussa keskitytään iPadeihin.

iPadit eivät kuitenkaan ole päivittyneet niin huomattavasti kuten iPad Air teki edellisellä kerralla, myöskään yleisön odottamaa 12 tuuman iPad Prota ei esitelty, se mitä esiteltiin oli vähän päivitetty iPad Air 2 sekä vielä vähemmän päivitetty iPad Mini 3.

iPad Air 2:

Hieman ohentunut ja hieman enemmän tehonlisäystä:

iPad Air 2 on 6,1 millimetriä paksu, eli se on 18 prosenttia pienempi edeltäjäänsä ja se tarjoillaan myös A8X-mobiiliprosessorilla joka on Applen mukaan jopa 40 prosenttia tehokkaampi aikaisempaa A7 -prosessoria, myöskin grafiikka pyörii uudessa Airissa noin 2,5 kertaa nopeammin edeltäjäänsä verrattaessa.

Tiedonsiirtonopeuksia on saatu hieman kasvatettua niin 4G, kuin myös WLAN-verkkojen osalta. Nyt 4G tukee 150 Mbps nopeuksia ja WLAN-verkot tukevat nyt ac:ta ja uusilla teknologioilla nopeudeksi saadaan jopa 866 Mbps, mitä tuskin löytyy ihan joka kodista tai edes toimistoista.

Apple on päivittänyt uuden Airin näyttöä myös hieman, se on saanut paremman sietokyvyn heijastuksille ja näytön lasi on “täysin laminoitu”.

Kamera:

Kamera taas on päivitetty vain megapikseleiden osalta, muutoin kamera on aivan sama teknisiltä ominaisuuksiltaan, nyt uusi iSight kamera on 8MP. Tabletin etupuolella oleva FaceTime kamera on edelleen sama 1.2MP.

Kameralla voi uutuutena ottaa niin sanottuja slo-mo videoita, eli tarkemmin hidastusvideoita joita ei ainakaan toistaiseksi pysty ottamaan aikaisemmalla Airilla sen natiivilla kamerasovelluksella. Slo-Mo ominaisuus saattaa kuitenkin tulla iOS 8.1 päivityksen yhteydessä myös aikaisempiin malleihin.

iPad Airiin on nyt myös tuotu uutena sensorina ilmapuntari.

Tuoreessa iPad Airissa ei ole kasvatettu akun kestoa vaikka näin olisi saattanut luulla vaan siinä on sama Li-Po 8600 mAh akku joka löytyy myös edellisestä Airista.

Tallennustilaan muutos:

Apple on tehnyt muutoksia muistikonfiguraatioihin ja tarjoaa nyt iPadista 16, 64 sekä 128GB levytilalla varustettuna. Aikaisemmasta mallista poiketen 32GB versio on jätetty pois.

Eri muistikonfiguraatioilla varustetut mallit eroavat toisistaan tasan sadalla eurolla joten ehkä 32GB versio ei siksi sopinut listalle ja se olisi saattanut haitata uuden 64GB mallin myyntiä sillä sen hinta olisi ollut jotain 16 -ja 64GB varustettujen mallien väliltä ja olisi varmasti ollut eniten myyvä versio.

Apple iPad Air 2 hinnasto

iPad Mini 3:

Apple iPad Mini 3

Apple on päivittänyt iPad Miniään vain vähän, se ei ole päivittänyt siihen uutta A8 -prosessoria mutta on tuonut uusia värivaihtoehtoja sekä samat muistikonfiguraatiot kuin Airissakin.

Apple iPad Mini 3 hinnasto

Yhteistä:

Apple Pay, ilman lähimaksamista:

iPadissa, niin uudessa Airissa kuin myös Minissä on nyt sormenjälkitunnistin (iTouch) joka helpottaa laitteella tehtyjä ostoksia ja kirjautumisia. Apple Payn NFC:sta ei kuitenkaan mainittu iPadin osalta joten lähimaksutuki jäänee vain iPhone 6 -käyttäjien iloksi tässä vaiheessa, myöhemmin ensi vuoden puolella myös Apple Watchilla voi maksaa ostoksia lähimaksulla.

Apple Pay palvelu avautuu Yhdysvalloissa maanantaina ja myöhemmin sen pitäisi tulla saataville myös muualle maailmaan.

Yhteistä muuta uutta on se että iPadit saa kolmena eri värivaihtoehtona:

Värivaihtoehdot

Käyttöjärjestelmä uusissa iPadeissa on 8.1 joka tulee muille laitteille saataville maanantaina päivityksen muodossa.

Saatavuus:

Uusia iPadeja voi tilata ennakkoon heti ja niiden toimitukset alkavat ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"