perjantai 3. lokakuuta 2014

Huhut: Cyanogen kieltäytynyt Googlen ostotarjouksesta

Cyanogen Inc on yritys joka on suositun Cyanogen Android version takana. Yhtiö kuitenkin arvioi oman arvonsa olevan noin miljardin dollarin luokassa, vaikka yhtiö ei ole toistaiseksi saanut juuri minkäänlaista voittoa.

Tuote on valmis markkinoille:

Cyanogen on kuitenkin nähty jo muutamissa valmispuhelimissa joten jonkinlaisia yhteistyösopimuksia heillä on, varsinkin Kiinalaisten puhelinvalmistajien kanssa. Yhtiö on myös kertonut sijoittajille että heillä olisi samankaltainen yhteistyösopimus Intialaisen puhelinvalmistaja Micromaxin kanssa joka tarkoittaisi sitä että käyttöjärjestelmä levittäytyisi sopimuksen myötä miljooniin Intialaisiin matkapuhelimiin.

Huhut mainitsevat että Googlen nykyinen VP Sundar Pichai, olisi käynyt keskusteluja yhtiön ostamisesta mutta jonka yhtiö olisi tyrmännyt. Pichai olisi ollut halukas ostamaan yhtiön suojatakseen Googlen nykyistä dominointia markkinoilla.

Googlen kiinnostus yhtiötä ja sen tuotetta kohtaan kertoo lähinnä siitä että Google saattaa pitää Cyanogenia potentiaalisena kilpailijana joka uhkaisi Googlen Androidin ylivoimaista markkinajohtajuutta mobiililaitteiden käyttöjärjestelmänä.

Googlea on varmasti kiinnostanut Cyanogen jo aikaisemminkin koska sen tuottama Android -versio on todella suosittu ns. tehokäyttäjien keskuudessa ja se on levinnyt hyvin nopealla kasvuvauhdilla erilaisiin mobiililaitteisiin.

Kehitystyö on nopeaa mutta...:

Cyanogenin kehitystyötä Google Android jo periaatteessa hidastaa, sillä sen täytyy seurata tiukasti Googlen kehittämää alkuperäistä Androidia yhteensopivuuden vuoksi. Jos käyttöjärjestelmää muokataan ylitse tiettyjen yhteensopivuus ehtojen, menettää se oikeuden muun muassa Google Play sovelluskauppaan ja moniin muihin Androidin peruselementtien ajamiseen.

Mikä ihmeen Cyanogen?:

Se on Cyanogenmod tarkalleen ja se on kustomoitu Android versio (ROM), se tarjoaa Androidin peruskäyttöliittymän ja laajat muokattavuus vaihtoehdot aina laite -sekä käyttöjärjestelmän tietoturvasta sovellusten ulkoasuun.

Cyanogenmod on saatavilla useimpiin Androidia ajaviin älypuhelimiin ja sen asentaminen niihin on tehty jo varsin yksinkertaiseksi toimenpiteeksi.

Käyttöjärjestelmä on myös hyvin kevyt joka sopiikin erinomaisesti hieman vanhempiin älypuhelimiin joita niiden alkuperäiset valmistajat eivät enää tue esimerkiksi uusien Android versioiden kohdalla.

Cyanogenmod myös perustuu usein tuoreimpaan Androidin versioon joten se on siten myös varsin turvallinen käyttää.

LÄHDE: Droid Life

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"