maanantai 13. lokakuuta 2014

WhatsAppiin puhelutoiminnot

WhatsAppiin tulossa olevista äänipalveluista on vuotanut lisää tietoja ruutukaappauksien muodossa, toimintojen uskotaan tulevan jo seuraavaan versioon. Puhelutoimintoon lisätään mahdollisesti myös mahdollisuus tallentaa käydyt puhelut.

[ruutukaappaus] WhatsApp äänipuhelut (c) iPhoneItalia

Ilmainen palvelu?

Jo aikaisemmin kun WhatsAppilta ilmoitettiin äänipuhelujen tulosta, säikähti osa operaattoreista asiaa, sen jälkeen WhatsApp on ilmoittanut olevan halukas keskustelemaan operaattoreiden kanssa puhelutoiminnosta, joten voi olla että toiminto ei ole saatavilla kuitenkaan ihan kaikille ellei sitten siitä suostu maksamaan, toistaiseksi ei kuitenkaan ole selvillä tuleeko palvelusta muutenkaan ilmaista.

Operaattoreiden pelko on toki aiheellinen jos yli 600 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman alkavat keskustelemaan äänellä datayhteyden välityksellä ja jättävät perinteiset puhelut pois.

Tallennustoiminnot:

Puhelujen tallennus natiivina ominaisuutena on lainsäädännöllisesti melko vaikeasti lähestyttävä sillä monissa maissa tallennus on kielletty ja muuallakin siitä on tehtävä vähintäänkin suullinen ilmoitus puhelun vastaanottajalle. Suomessa lait eivät puutu tallennukseen mutta hyviin toimintaperiaatteisiin kuuluu ilmoittaa tallentamisesta.

Muut kuten Google Hangouts ja esimerkiksi Skype eivät tue puheluiden tallentamista suoraan vaikkakin ainakin Skypelle on olemassa kolmannen osapuolen tekemiä lisäosia joiden avulla tallennus onnistuu, tosin nekin yleensä vain työpöytä versiolle tehtynä.

Mikä WhatsApp?

WhatsApp on suosittu pikaviestipalvelu, sillä on yli 600 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Suosio perustuu lähinnä sille että ohjelma on saatavilla hyvin monelle alustalle ja siten palvelun käyttäjät ovat saatavilla muita palveluita paremmin.

Facebook osti WhatsAppin vuoden 2014 helmikuussa.

WhatsApp on myös ilmainen, periaatteessa se on sitä vain ensimmäisen vuoden ajan jonka jälkeen käyttäjän pitäisi maksaa sen käytöstä euron verran, tämäkin sääntö on mahdollista kiertää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"