maanantai 24. marraskuuta 2014

Googlen Nexus 6:sta löytyi salainen LED-valo

Nexus 6 salainen LED-valoLED-valot matkapuhelimissa ovat olleet perusominaisuus jo niiden alkuajoista lähtien ja niiden olemassa oloon on selkeä tarkoitus, kuten esimerkiksi uusista viesteistä ilmoittaminen ilman äänimerkkiä. Tätä ei kuitenkaan hyödynnetä Googlen tuoreessa Nexus 6 puhelimessa, vaikka voisi.

Eräs Nexuksen hankkinut tutkiskeli puhelintaan ja huomasi puhelimestaan löytyvän pienen mutta tehokkaan moniväri-LEDin mutta ei löytänyt sille mitään viitteitä Nexuksen asetuksista (Android 5.0), eli vaikka LED laitteesta löytyykin ei sitä voi hyödyntää millään tavoin.

Salaiset LED-valot eivät ole ainoastaan Nexus 6:sen yksinoikeus, myös aikaisemmista Nexus- puhelimista on moinen löytynyt kuten myös Moto X:stä. Ei voi kuin ihmetellä miksi Google ei tahdo näitä LED-valoja hyödyntää lopullisessa tuotteessaan.

Nämä salaiset valot saa kuitenkin hyötykäyttöön Light Flow sovelluksen avulla, jonka avulla koko valo alkujaankin löydettiin.

Nexus 6:sen LED-valo loistaa tyylikkäästi puhelimen kaiuttimen aukosta ja nyt sen saa Light Flown avulla ilmoittamaan erilaisista tiedoista kuten sähköpostista, tekstiviesteistä, kalenterimerkinnöistä ja puheluista pelkällä merkkivalolla.

Sovellus toimii mutta sen eteen on nähtävä hieman vaivaa:

Light Flown toimiminen oikein vaatii kuitenkin rootatun puhelimen, eli Android on avattava tilaan jossa ohjelmat voivat käskyttää laitetta suuremmilla oikeuksilla.

Tämän jälkeen on käytävä Light Flown asetuksissa ja asetettava valon kirkkaus maksimiin eli 255 (löytyy: asetusvalikko->mixer).

Näiden toimenpiteiden jälkeen valoilmoituksia voidaan hallita sovelluksen avulla.

LÄHDE: SlashGear

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"