tiistai 11. marraskuuta 2014

Microsoft julkaisi halpalumian. Tässä on Microsoft Lumia 535

Microsoft Lumia 535 ja sen värivaihtoehdot

Microsoft julkaisi tänään odotetusti uuden Windows puhelimen, Microsoft Lumia 535:den. Puhelin ei ole mikään tekniikan ihmelapsi mutta se tullaan ehdottomasti muistamaan ensimmäisenä Microsoftin nimellä julkaistuna Lumiana joka siis aikaisemmin oli Nokia brändin alla.

Windows Phone käyttöjärjestelmä tunnetaan hyvin kevyenä eikä se vaadi puhelimelta hurjasti vääntöä ja siten sille on edullista luoda uusia puhelimia vaikka niille ei tarvetta periaatteessa edes olisi.

Tätä linjaa noudattaa myös Microsoft Lumia 535 joka ei ole mikään tekninen taidonnäyte vaan “perus”älypuhelin joka ei oikeastaan tarjoa mitään uutta markkinoille johon se ollaan istuttamassa, puhelimessa on viiden tuuman näyttö jonka tarkkuus on 960 x 540, joka riittänee peruskäyttöön vallan mainiosti.

Tarkkoja omakuvia:

Microsoft Lumia 535Se mikä tekee puhelimesta varmasti kiinnostavan, varsinkin naisväen kannalta on 5 megapikselin “selfiekamera” eli etukamera, pääkamerana eli takakamerana on myös 5 megapikselin kennolla varustettu peruskamera led-salamavalolla.

Videoiden tarkkuus naurettavan alhainen:

Microsoft mainitsee että kummallakin kameralla voi kuvata FWVGA tarkkuuden videokuvaa, tämä on mitä ilmeisemmin jostain syystä maksimi, eli videoiden tarkkuus jää vaatimattomaksi 848 x 480 resoluutioon.

Puhelimen suorittimeksi on valittu Snapdragon 200 sarajalainen joka tarjoaa neljä ydintä 1.2GHz kellotaajuudella, keskusmuistia Lumia 535 on saanut 1GB verran, videokuvanlaadun jättäminen alle Full-HD tason ihmetyttää sillä kyllä tällä kokoonpanolla pitäisi sitä pystyä jo kuvaamaan, voisiko kyse olla sitten huonolaatuisesta ja hitaasta kennosta?

Full-HD kuvaa kuitenkin pystyy kuvaamaan monet puhelimet joiden näytön tarkkuus ei ole riitä sitä natiivina näyttämään joten tuskin puhelimen näyttö on ollut syy jättää videokuvanlaatu näinkin vaatimattomaksi kuin se on tässä puhelinmallissa jätetty.

Tallennusmuistia puhelimessa on sisäänrakennettuna 8GB jota voi laajentaa aina 128GB muistikorttiin saakka.

Akku:

Microsoft on laittanut puhelimeen 1905 mAh akun joka tarjoaa noin 13 tunnin puheajan 3G-verkossa.

Uusi ja samalla ensimmäinen Microsoft Lumia ei siis todellakaan ole mikään pankin räjäyttänyt mutta voi olla että Microsoft haluaa tällä julkaisulla viestittää olevansa kiinnostunut nimen omaan edullisten keskisarjalaisten markkinoista joihin ehkä tämäkään luuri ei ihan suoraan sovi vaan jää hieman alle keskisarjan.

Saatavuus ja hinta:

Puhelin tarjotaan ensimmäisenä Kiinaan ja Bangladeshissa 110€ hintaan ennen veroja ja muita kuluja. Myöhemmin puhelin tuodaan muille markkinoille, jos tälle kloonille Lumialle nyt on edes kysyntää muualla.

Puhelin tarjotaan myös kahtena eri versiona Dual-SIM ominaisuudella varustettuna, sekä ilman. Yleensä kehittyneille markkinoille Dual-SIM vaihtoehtoa ei yleisesti saataville tuoda joten jos puhelin joskus Suomeen löytää, sen saanee vain perinteisenä versiona.

LÄHDE: Lumia Conversations

Tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Microsoft Windows Phone 8.1 + Lumia Denim update
Suoritin: Snapdragon 200 Quad-Core 1.2GHz
Keskusmuisti: 1GB
Näyttö: 5" IPS LCD 220ppi qHD 960 x 540, Gorilla Glass 3
Verkko-ominaisuudet: 2G/3G
Kamerat: Etu: 5MP AF, Taka: 5MP, AF, LED-Flash
Videokuvaus: FWVGA 848 x 480 @ 30 fps MP4/H.264
Liitettävyys: USB2.0 Micro-USB, 3.5 mm Audio
Navigointi: A-GPS / A-GLONASS
Langaton verkko: Bluetooth 4.0 A2DP 1.2, WLAN b/g/n
Akku:  1905 mAh: 2G: 11 tuntia, 3G: 13 tuntia
Koko: 140 x 72 x 8.8 mm
Paino: 146 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"