tiistai 18. marraskuuta 2014

Nokia julkaisi Android tabletin

Onko Nokia tullut takaisin kuluttajamarkkinoille? Ilmeisesti sillä se on esitellyt Android Lollipoppia ajavan tabletin jossa Nokian kehittämä Z Launcher esittää tärkeää pääosaa.

Android Lollipoppia pyörittävä tabletti tunnetaan nimellä Nokia N1 ja sen näkyvin osa eli näyttö on 7,9 tuuman kokoinen.

Z Launcher:

Nokian tabletin käyttö perustuu Nokian aiemmin julkaistuun Z Launcher  käynnistin -ohjelmaan joka oppii käyttäjänsä toimintatavat ja osaa siten tuoda esiin tiettyyn aikaan eniten käytetyt sovellukset suoraan aloitusnäytölle, näin sovelluksia ei tarvitse käydä etsimässä laitteen syövereistä.

Z Launcherin ominaisuuksiin kuuluu myös innovatiivinen hakutoiminto, käynnistimessä on jätetty tyhjää tilaa johon voi piirtää tarvitsemansa ohjelman etukirjaimen jolloin käynnistin listaa kaikki sovellukset jotka alkavat kyseisellä kirjaimella.

Nokian kehittämä käynnistin on saatavilla ilmaiseksi myös muihin Androidia käyttäviin laitteisiin Googlen Play sovelluskaupasta.

Nokia N1:

Nokia ei kuitenkaan ole tabletin laitevalmistaja vaan sillä on toistaiseksi tuntematon yhteistyökumppani, laitetoimittajana on Foxconn joka huolehtii laitteen valmistuksesta sekä tuesta, Nokia huolehtii kehitystyöstä sekä osaltaan markkinoinnista. Nokia vaikuttaa olevan tässä tapauksessa lähinnä lisenssitoimittaja joka lisensoi omia teknologioitaan valmistajalle.

Teknisiltä ratkaisuilta Nokia N1 -tabletti eroaa muista varsinkin sillä että se on ensimmäinen tabletti maailmassa jossa nähdään tuore USB Type C -portti joka mahdollistaa Applen Lightning portin tapaan kaapelin liittimen asettamisen porttiin kummin puolin tahansa.

Laitteen näytössä ei vaikuta olevan lainkaan fyysisiä painikkeita vaan se luottaa Androidin softapainikkeisiin. Näytön resoluutio on 2048 x 1536 ja prosessorina tabletissa on Intelin neliytiminen 64-bittinen Atom joka sykkii 2.3GHz taajuudella.

Nokia N1 tabletissa on kaksi gigatavua muistia ja sisäistä muistia se tarjoaa käyttäjälle 32GB. Tabletissa ei ole muistikorttipaikkaa eikä sitä ole mahdollista myöskään liittää matkapuhelinverkkoon.

Kevyt kuin höyhen:

Painoa alumiinirunkoiselle tabletille tulee 318 grammaa ja se on vain 6.9mm ohuudeltaan.

Kamera:

Kameraa ei juuri esitelty sen kummemmin mutta edestä kuitenkin löytyy 5megapikselin tarkkuuteen kykenevä kamera ja takaalta taas 8megapikselin vastaava josta löytyy autofokus mutta ei salamaa. Videokuvaa kameroilla voi tallentaa täydellä teräväpiirrolla 30fps nopeudella.

Alla olevasta kuvasta huomaa että laitteessa on 5300mAh akku joka ei kuitenkaan ole käyttäjän vaihdettavissa.

Saatavuus ja hinta:

Ensimmäisenä Nokia N1 tullaan näkemään Kiinan markkinoilla ensi vuoden puolella, muualle laite halutaan varmasti pian mutta mitään suunnitelmia ei sen tarkemmin ole vielä julkaistu.

Nokian suositushinta tabletille on 249 dollaria eli noin 199 euroa ennen veroja ja muita kuluja mikä kuulostaa melko suurelta summalta, varsinkin kun laitetta ei voi ainakaan vielä liittää suoraan matkapuhelinverkkoihin.

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

*Päivitys: 19.11. klo 15:37*: Lisätty laitevalmistajaksi Foxconn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"